info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dayanışma Sergileri 18 Ekim’de Başlıyor

Trakya Ressamlar Derneği, 32 sanatçının 70 çalışmasını ’Örgütlü Sanat İçin Dayanışma Sergileri’ adı altında 18 Ekim’de Edirneli sanatseverlerle buluşturuyor.

Trakya Ressamlar Derneği, 18 Ekim Cumartesi günü 17:30'da açılışı yapılacak resim sergisinde, 32 sanatçının 70 çalışması ikinci kez Edirneli sanatseverlerle buluşacak. Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleriyle düzenlenen sergi, Devecihan Kültür Merkezi Sergi Salonunda 28 Ekim tarihine kadar açık kalacak.
 
Derneğin, güzel sanatlar alanında çalışmalar ortaya koyan sanatçıları dernek çatısı altında toplamak amacıyla geçtiğimiz yıl 'Örgütlü Sanat için Dayanışma Sergileri' başlığı altında 'Edirne/Devecihan Buluşması Sergisi' adıyla düzenlenen sergi etkinliğine yurt içi ve yurtdışından 32 sanatçının eserleriyle katılım gösterdiği bildirildi.
 
Dernek Başkanı Nazmi Metin, geçen yıl ilki Edirne Ticaret ve Sanayi Odası sergi salonunda düzenlenen ve ilgiyle karşılanan resim sergisinin bu yıl ve önümüzdeki yıllarda ülkenin il ve ilçelerinde düzenlenerek geleneksel sanat etkinliği haline getirilmeyi amaçladıklarını belirterek, "Düzenlemenin amacı, zor koşullarda sanat yapmak için çaba gösteren isimleri bir çatı altında toplayarak dernek çatısı altında oluşturulan yardımlaşma ve dayanışma ortamında üretilen ürünleri sanatseverlerle buluşturan sergiler yapmak ve güzel sanatlara ilginin yoğunlaşmasına katkı yapmaktır. Bu amaçla, 18-28 Ekim 2014 tarihleri arasında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla Edirneli sanatseverlerle, 13-27 Kasım 2014 tarihleri arasında Alanya Belediyesi’nin katkılarıyla Alanyalı sanatseverlerle, 15-26 Aralık 2014 tarihleri arasında Beylikdüzü Belediyesi’nin katkılarıyla İstanbul/Beylikdüzü'nde sanatseverlerle üyelerimizi ve konuk ressam katılımcıları buluşturan resim sergileri gerçekleştireceğiz. Bu çabamıza katkı sağlayan ve destek veren isim ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.
Kaynak : Edirne Haber