info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Halkı Atatürk Büstüne Saldırıyı Protesto Etti

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde,bir ilkokulun bahçesinde bulunan Türk bayrağını alıp,Atatürk büstünü kıran kimliği belirsiz kişileri protesto gösterileri Muratlı’da kesintisiz sürüyor.

Bu olayı protesto için ilk gösteriyi,Muratlı Anadolular derneği (MURANDER) yapmış,olayı kınayan bir basın açıklaması yayımlamışlardı.Bunun ardından Muratlı Milliyetçi Hareket Partisi,Hürriyet meydanındaki Atatürk büstü önünde,yaklaşık 150-200 kişiyle bir basın açıklaması yaptı.
Bunun ardından,saldırının gerçekleştiği Talatpaşa ilköğretim okulu yanında toplanan 150 kişi kadar CHP’Lİ,dev bayraklarla yürüyüşe geçti ve çarşı merkezinden Hürriyet meydanına kadar yürüdü.Az sayıda kişiyle yürüyüşe başlayan topluluğa,çok sayıda vatandaş eşlik ederek,yaklaşık 1500 kişi, Hürriyet meydanındaki Atatürk heykeli önünde bir araya geldi.
 
Yürüyüş esnasında,ülkücü gençlerle Kürt kökenli gençlerin el ele Kürtçe ve Türkçe pankartlar taşıyarak birlik mesajı vermeleri halk arasında memnuniyetle karşılandı.Protesto mitingi,Atatürk heykeline Kadınların çiçek koymasıyla sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin