info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

En Güzel Tabağı Tasarlamak İçin Yarıştılar

Hacı Fahri Zümbül Kız Teknik ve Meslek Lisesi yönetimi tarafından öğrencilere yönelik dün saat 09.00’da ‘Dekoratif Tabak’ yarışması düzenlendi.

Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Mutfak Dalı 11’inci sınıf öğrencilerinin hazırladığı muhteşem dekor tabakları beğeni topladı. Yarışmada 40 ürün birincilik için yarıştı.
 
2 KATEGORİDE DEĞERLENDİRİLDİ
 
Yaklaşık bir buçuk saat süren yarışmaya Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Müslüm Hamaz ve İrfan Danışmaz, Okul Müdürü Metin Yüksel, okul yönetimi ve öğretmenlerinin yanı sıra yarışmacı öğrenciler katılırken, ürünler ‘Görünüm’ ve ‘Yaratıcılık’ olmak üzere iki kategoride değerlendirildi.
 
DERECEYE GİRENLER BELİRLENDİ
 
Yarışmanın jürisinde ise Okul Müdürü Metin Yüksel, Edebiyat Öğretmenleri Gonca Evci ve Selim Tarakçı, Beden Eğitimi Öğretmeni Seda Doğan ve Okul Görevlisi Ali Akgül yer aldı. Milli Eğitim Şube Müdürleri Müslüm Hamaz ve İrfan Danışmaz, ürünleri tek tek inceleyerek öğrencilerin yeteneklerine hayran kaldı.  Jürinin yaptığı değerlendirmenin ardından ‘İskeletor’ adlı dekor tabağı birinci seçildi. ‘Karpuz Sepeti’ adlı ürün 2’nci olurken, ‘Kirpi’ adlı ürün de üçüncülüğe layık görüldü. Yarışmada Jüri Özel Ödülü’ne ise ‘Barbekü’ adlı ürün layık görüldü.
 
YARIŞMALAR DEVAM EDECEK
 
Okul müdürü Metin Yüksel, bu tür etkinlikler sayesinde öğrencilerin bir yandan yeteneklerini geliştirdiğini ifade etti. Bir yandan öğrencilerin hayal güçlerinin geliştiğini, bir yandan da eğlenceli vakit geçirdiklerini ifade eden Okul Müdürü Yüksel, yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik etti. Yüksel, mart ayında yemek yarışması, nisan ayında yaş pasta yarışması ve mayıs ayında da mangal partisi düzenleyeceklerini söyledi.