info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlıda Cunhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet bayramı için hazırlanan program bir gün önce çelenk koyma töreni ve akşam Cumhuriyet Resepsiyonuyla başladı.

29 Ekim Sabahı da,09.00 da,kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu’nun bayram tebriklerini kabulüyle devam etti.Kabulün ardından topluca yürüyerek şehir stadına geçildi.İstiklal marşı,Kaymakam,garnizon komutanı ve belediye başkanının okul mensupları ve halkı selamlamasının devamında,Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu,günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yaptı.
 
 
Hersanlıoğlu konuşmasında;“Sözlerime başlarken,meydana gelen maden kazası sonucu kurtarılmayı bekleyen 18 tane madencimize Cenabı-Hak’tan yardım diliyor,Cumhuriyetimizin 91.yılını kutluyoruz.Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum.
 
 
Dünya tarihine çıktığımız günden itibaren devlet,millet vatan bayrak,kutsal değerler adına şehitlerimizi,ebediyete intikal etmiş gazilerimizi,rahmetle,minnetle anıyorum.ruhları şad olsun.Özellikle ifade etmek gerekir ki,Türkiye Cumhuriyeti devleti,Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda,emin adımlarla ilerliyor,gelişiyor,bütün engellemelere rağmen büyüyor.Çünkü,milletimiz,halkımız,büyümek istiyor,gelişmek istiyor. Bunun önünde duran ne kadar güç varsa,tabiri caizse,tepeleyip geçiyor ve daha aydınlık günlere doğru ilerliyor.
 
 
Türkiye Cumhuriyeti devleti,Cumhuriyet ışığıyla,memleketin her köşesine hizmet götürüyor,Anadolu’yu,Trakya’yı imar ediyor.Bu büyümeyle,sınırları dışına taşarak,başka coğrafyalara da yardım ediyor.Gittiği coğrafyada insanların dinine,diline,inançlarına müdahalede bulunmayan büyük Türk milletinin adaletini,tabiri caizse,bütün dünya bekliyor.Kıymetli Muratlılılar,yaşadığınız yerin özelliklerini değerlendiğimizde,şunu söyelemek gerekiyor;çok şükür ki,Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere,Cumhuriyete sahibiz.
 
 
Bana, “Muratlı nasıl bir yer” deseler,görev süremde üçüncü yılıma girdiğim yer için edepli,ahlaklı insanların şehri derim.Sizi Kutluyorum.Sizin Cumhuriyet ve Atatürk aşkınız,vatana,millete,bayrağa saygınız,her övgünün üzerindedir.Bunu unutmayın,bu özelliğinizi kaybetmeyin ve çocuklarınıza aktarın.Sözlerimi noktalarken,mazlumların son umudu ve sığınağı olan yaşasın Türk milleti,ne Mutlu Türküm diyene”Dedi.
Konuşmanın ardından,şiir resim,kompozisyon,kros,masa tenisi,yöresel yemekler dalında dereceye girenlere ödüller verildi.Bayram programı,çeşitli okul etkinliklerinin ardından sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin