info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Meriç ve Tuna Nehri Edirnelileri Tedirgin Ediyor

Debisindeki artış devam eden Meriç Nehri ve Tunca Nehri Edirnelileri tedirgin ediyor.

Vatandaşlar, yetkililerden taşkın öncesinde önlemlerin artırılmasını, tekrar aynı kabusu yaşamak istemediklerini belirttiler.
 
Meriç Nehri’nin suları, nehir kenarında belediyeye ait çay bahçesinin bir kısmını sular altında bırakırken, Tunca Nehri’nin hemen yanında bulunan alternatif yol da sular altında kaldı. Nehir sularının taşması üzerine nehir kenarlarındaki ağaçlar ise suya gömüldü. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, Tunca Nehri'nin debisi 53 metreküp/saniyeye çıkarken, Meriç Nehri'nin debisi ise bin 20 metreküp/saniyede seyrediyor.
 
Nehirlerdeki artan su seviyeleri ise vatandaşları tedirgin ediyor. Meriç ve Tunca nehirlerinin taşması nedeniyle geçtiğimiz yıllarda zor günler geçiren vatandaşlar, aynı kabusu yaşamak istemediklerini belirttiler. 
 
ÇARE BULUNSUN 
 
Uzun süredir Karaağaç semtinde çiftçilik yapan Ahmet Vardar, "Taşkınlar her yıl olmakta. Yetkililerden bu duruma çare bulmalarını istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda taşkınlardan dolayı hastaneye askerlerimiz vasıtasıyla gittik. Yetkililerden daha önce gündeme gelen Suakacağı Barajı’nın yapılmasını istiyoruz. Eğer baraj yapılırsa taşkınlar yaşanmaz" ifadelerini kullandı. 
 
ÖNLEM ALDIK 
 
Nehir kenarında belediyeye ait çay bahçesini işleten yetkili Nurcan Efeoğlu ise, "Bu sene su işletmemizin alt basamaklarında. Yetkililer su seviyesinin çok yükselmeyeceğini söylediler. Biz de önlemlerimizi aldık" dedi.