info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kanser Tedavisinde C Vitamini

Bağışıklık sisteminin fonksiyonlarında önemli rolü olan C vitamini son yıllarda kanser tedavisinde de kullanılmaya başladı.

Bağ dokusu ve bağışıklık sisteminin fonksiyonlarında önemli rol oynayan C vitamini, pek çok hastalık gibi kanser tedavisinde de etkili oluyor. Yapısal olarak büyük oranda şekere benzeyen C vitamini kanser hücrelerinin yok edilmesinde kemoterapi ile birlikte kullanılıyor.
 
Bağışıklık sistemini güçlendirici vitaminler listesinin en başında C vitamini gelir. Vücuttaki enfeksiyonla savaşan alyuvar ve antikorların üretimini artıran, daha da önemlisi; virüsler üzerinde etkili olan doğal protein interferonu yükselten C vitamini, son yıllarda kanser tedavisinin de önemli silahlarından biri oldu. 
 
Normal hücrelerin yağları ve başka maddeleri enerji kaynağı olarak kullanırken kanser hücrelerinin sadece şekeri kullandığını ve bu nedenle de normal hücrelerden yaklaşık 200 kat fazla şeker tüketen kanser hücrelerinin C vitaminini şeker sanarak kendilerine çektiğini söyleniyor
 
"Kanserli dokuda oluşan bu su, kanser hücreleri için ölümcüldür. Çünkü vitamin C’yi şeker sanan kanser hücrelerinde oluşur ve kanser hücrelerinde oksijenli suyu temizleyebilecek enzimler yoktur. Kanser teşhisi sırasında veya sonrasında PET/CT tetkikinizde tümörünüz verilen ilacı tuttuysa C tedavisinden fayda görebileceğiniz anlamına geliyor"