info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aslan Gibi Kazandı

Galatasaray Liv Hospital, geçtiğimiz hafta Olympiakos’a kök söktüren Litvanya ekibi Neptunas’ı Abdi İpekçi’de bozguna uğrattı. Baştan sona üstün oynayan temsilcimizde Sinan, Furkan ve Micov geceye damgalarını vuran oyunculardı.

THY Euroleague D Grubu’ndaki temsilcimiz Galatasaray Liv Hospital, 4. maçında Litvanya ekibi Neptunas’ı 94-68 yenmeyi başardı, 2. galibiyetini aldı.
Galatasaray, seviye olarak rakibinin çok üzerindeydi, zaten bunu ilk dakikadan itibaren hissettirdi. Geçtiğimiz hafta sahasında Olympiakos’a kök söktürse de, hücumdaki tek dayanağı dış oyuncuları olan Neptunas, özellikle boyalı alanda temsilcimizin tam istediği gibi bir ekipti. Boyalı alanı iyi kullanan takımlara karşı çok zorlanan Galatasaray için rakibin bu bölgeyi hiç kullanmaması bulunmaz nimetti. Şunu da ekleyelim; Furkan’ın dün geceki muhteşem performansına bakınca, ‘kullansalar ne olacak ki’ demek geliyor ama yedeklerinin 1 dakika oyunda kalıp, 2 faul yaparak 5 sayı yenmesine neden olan Jawai ile nispeten daha iyi durumda olsa da, bu takımı kesmeyen Vougioukas olduğunu düşününce, böylesi daha mantıklı diye düşünüyorum.
 
Evet, dün Furkan müthiş bir maç çıkardı ama onun hücumda bu kadar aktif olmasını sağlayanlar arasına Arroyo’dan sonra Micov da katıldı. Özellikle ilk çeyrekte Micov-Furkan ikili oyunları temsilcimizin çok rahat skor bulmasını sağladı, 12’de 10 gibi müthiş bir iki sayı isabetiyle oynayan Galatasaray ilk periyodu 23-15 galip kapadı. Sırp oyuncunun maç sonundaki 8 asisti, gecenin önemli detaylarındandı.
Galatasaray’ın hücum opsiyonlarındaki zenginlik, ikinci çeyrekte de en çok dikkat çeken özelliğiydi. Sinan, yaz döneminde milli takım formasıyla artık ustası olduğu penetre özelliğini, Neptunas karşısında da doruğa çıkardı. Onun hem savunma, hem de hücumdaki kusursuz oyunu, her dakika biraz daha rahatlamamızı sağladı, devre sonunda fark 46-32 ile 14’e çıktı.
Üçlük yağmuru
 
3. çeyrekteki fırtına Abdi İpekçi’yi kasıp kavurdu, Neptunas’ı da Litvanya’ya kadar savurdu. Erceg’le başlayan üçlük yağmuru çeyrek sonunda 7’de 6’ya ulaştı, Furkan da ikili oyunlarla art arda sayı bulunca skor 77-44 oldu. Ege ve Göktürk’ün de oynadığı son çeyrekte şovunu sürdüren Galatasaray, 94-68 galip geldi. Rakip G.Saray seviyesinde değildi, iyi uzunlara sahip ekipler karşısında yine zorlanacağımız belli, ancak hem Ergin Ataman’ı, hem de oyuncuları ciddiyetleri için tebrik etmeli.
Sinan Güler’in gecesi
 
Galatasaray Liv Hospital’ın yıldız ismi Sinan Güler, THY Euroleague’deki kariyer rekorunu kırdı. Milli basketbolcu Neptunas potasına 18 sayı göndererek bu alanda bir ilke ulaştı. Ayrıca Galatasaray da verimlilik puanında 127 ile Euroleague rekorunu kırdı. Litvanya ekibinin verimlilik puanı ise 53’te kaldı.