info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kırklareli’nde Kurtuluş Coşkusu Yaşandı

Kısa açıklama yazınız

Kırklareli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 
Törenlere Kırklareli Valisi Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Şehit ve Gazi yakınları, Sivil Toplum Kuruluşları, Kurum Amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
Vilayet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenler Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
 
Okunan şiirlerin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu kürsüye geldi.
 
Kesimoğlu, konuşmasına halkı selamlayarak başladı.
 
 
Ülke topraklarında mutlu ve mesut yaşadıklarını belirten Kesimoğlu, bunu da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduklarını belirterek ‘’ Bize bu Cumhuriyet’i armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını her yerde olduğu gibi bugünde burada rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Sevgili Kırklarelililer bizim, öykümüz başarı mücadelemiz aslında 19 Mayıs 1919’da Bandırma vapurunun bacasından çıkan ilk kıvılcımlarla başladı. Amasya genelgesi ile Erzurum kongresi ile ve yedi düvele ‘’manga ve himayeyi asla kabul etmiyoruz’’ diye haykıran, Sivas kongresinde ateşe dönüştü. O günler zor günlerdi. Bu vatan topraklarını yeniden vatan yapmak kolay değildi. Kolay da olmadı. Cephenin her yerinde kadınlarımız, gençlerimiz  ve Mehmetçiklerimiz canlarını verdiler’’ ifadelerini kullandı.
 
KIRKLARELİ’NDE ANNELER BEBEKLERİNİ MUSTAFA KEMAL SEVGİSİ İLE BÜYÜTÜR…
 
76 yıldır 10 Kasım kurtuluş bayramını buruk bir biçimde kutladıklarını belirten Kesimoğlu ‘’ 10 Kasım’ın anlamı bizim için çok daha büyük. Çünkü Ulu Önder’imizi 10 Kasım sabahı ebediyete uğurladık. Tarihin en karanlık günü. Ama düşman işgalinden kurtulmanın onurunu da aynı günde yaşıyoruz. Şanlı geçmişimizle gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki geçmişi olmayanların geleceği de olmaz. Burası Kırklareli. Kırklareli’nde ölçülemeyen yurt sevgisi ile yaşayan insanlar vardır. Burada anneler bebeklerini Mustafa Kemal sevgisi ile büyütür. Burada Atatürk, ilkelerine ve devrimlerine sadakat üst noktadadır. Burada hiçbir güç hiçbir makam Kırklareli’nin iradesine ipotek koyamaz’’ diye konuştu.
 
Kesimoğlu sözlerini bir şiir ile sonlandırdı.
 
 
Kesimoğlu’nun konuşmasının ardından Subay kıyafetli bir öğrenci Kurtuluş kızından Türk Bayrağını alarak Vali Esengül Civelek’e takdim etti. Kurtuluş kızı da Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu’na çiçek takdim etti. Çiçek takdiminin ardından Ahmet Yener İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri tarafından Vali Esengül Civelek, Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak ve Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu’na Atatürk resmi hediye edildi. Daha sonra Mehmet S. Kesimoğlu, Ahmet Yener İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine çeşitli hediyeler takdim etti. Tören Kırklareli Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileriyle son buldu.