info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yeni Butik Otelimiz Oldu

ABD’li Morgans Türkiye’ye ‘butik otel’le geldi...

Morgans Grup, turizm yatırımcısı İsmail Ekşioğlu’nun sahibi olduğu Ne-Sa Turizm’in yatırımıyla Türkiye pazarına girdi. Tümay Management’in kurucusu Kerem Tümay’ın danışmanlığını yaptığı otel, ‘butik’ hizmet verecek.
 
Kerem Tümay, Büyük Balıklı Han’da açılan açılan otelde 25 standart, 17 ‘superior’, 24 ‘deluxe’, 3 ‘loft suite’, 1 ‘loft terrace suite’ ve 1 ‘penthouse’ oda bulunduğunu söyledi. Tümay, şu bilgileri verdi:
“19’uncu yüzyılda Hastane olarak kullanılan Büyük Balıklı Han’ı Ne-Sa Turizm 49 yıllığına kiraladı. Bina, tarihi yapısı bozulmadan yenilendi. Binanın mimarlığını Sinan Kafadar, sanat danışmanlığını ise Tuğba Doğan ve Evren Basık yaptı.”
 
Amerikalıların tercihi
Otelin, Türkiye’ye gelecek ABD’li işadamı ve turistlerin öncelikli tercihi olacağını kaydeden Tümay, şunları söyledi:
“ABD’liler öncelikle bildikleri, tanıdıkları markaları tercih ediyor. İstanbul’da pek çok ABD markalı otel var. Ancak burası özel konumu ve butik özellikleriyle daha sıcak bir ortam sunuyor. Otelin terasında yer alan Rudolf Sky Terrace eşsiz bir manzaraya sahip. Giriş katında yer alan 37 kişilik Rudolf Bar’da ise yerli ve yabancı her markadan şarabın yer aldığı geniş bir şarap kavı bulunuyor.”
Ünlü şefin mutfağı
 
Otel bünyesinde dünyaca ünlü şef Rudolf Van Nunen’in restoranı Rudolf’un da yer aldığını kaydeden Tümay, şöyle konuştu:
“22 yıldır Türkiye’de yaşayan ve Türk damak zevkine ilişkin tüm detaylara hakim olan Rudolf Van Nunen 82 kişi kapasiteli restoranında Akdeniz ve dünya mutfağından örneklere yer veriyor. Ünlü şef aşçı, ‘slow food’ konseptiyle hazırlanan birbirinden lezzetli başlangıçlar, ara sıcaklar, ana yemekler ve tatlılar hazırlıyor. Restoran her gün saat 07.00-23.00 saatleri arasında hizmet veriyor.”
Morgans’ın Los Angeles, New York, San Francisco, South Beach, Londra’da toplam 10 butik oteli olduğunu belirten Tümay, “İstanbul’la birlikte Bahamalar, Çeşme, Doha, Las Vegas, Moskova v eCartagena’da da yeni otel açıyorlar” dedi.