info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vatandaş Mağdur, Edirne - Tekirdağ Tren Yolu Ne Zaman Bitecek

Vatandaş Mağdur, Edirne - Tekirdağ Tren Yolu Ne Zaman Bitecek

CHP Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü,yıllardır bir türlü tamamlanamayan  Edirne-İstanbul tren yolu hattının neden bitirilemediğine ilişkin,Ulaştırma ve denizcilik bakanı Lütfi Elvan’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.Köprülü soru önergesinde;
 
“Yol yenileme çalışmaları bahanesi ile 1 Mart 2013 tarihinden bu yana hizmet vermeyen ve ciddi bir yol çalışmasının dahi görülmediği Edirne-İstanbul ve Tekirdağ-Muratlı arasında çalışan tüm Yolcu Tren Seferleri hala hizmete açılmamıştır. 
TCDD tarafından yaklaşık iki sene önce yapılan açıklamada; “Trakya hattında yapılacak yenileme çalışmaları sebebiyle ikinci bir bildiriye kadar bu hattın kapalı olacağı” bildirilmiştir.  Ancak hat üzerinde yapılan incelemelerde hiçbir yenileme çalışmasının yapılmadığı ifade edilirken, Tren seferlerinin iki senedir yapılmaması sebebiyle vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. 
“Demiryollarını öncelikli tercih edilen bir ulaşım sistemi haline getirmek ve ülke kalkınmasının lokomotif gücü olmasını sağlamakla görevli” olduğunu iddia eden TCDD; Türkiye’nin önemli demiryolu hatlarından biri olan Trakya hattını iki senedir kapalı tutarak bu vizyonuna aykırı davranmakta ve kalite politikasından da taviz vermektedir. 
Bu bağlamda;
1.     1 Mart 2013 tarihinden beri kapalı olan İstanbul-Edirne ve Tekirdağ-Muratlı yolcu tren seferleri hala yapılamamaktadır. Ucuz, güvenli ve rahat bir ulaşım olması sebebiyle binlerce vatandaşımızın tercih ettiği tren seferlerinin ne zaman yapılmaya başlanacağına dair kamuoyuna bir açıklama yapacak mısınız? 
 
2.     Türkiye’nin önemli demiryolu hatlarından birisi olan Trakya hattının yenileme çalışması bahanesi ile iki seneye yakın bir süredir kapalı olması sebebiyle mağdur olan vatandaşlarımızın seferlerin yeniden başlatılması için topladığı  imzaları Bakanlığınıza göndermesi sonrası bu hattın açılması için çalışmalarınızı hızlandıracak mısınız? “Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin