info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Bölgesel İş Forumu Düzenlendi

Trakya Kalkınma Ajansı ve Müsiad tarafından ortaklaşa düzenlenen Bölgesel İş Geliştirme Forumu Çorlu Silverside Otelde yapıldı.

Kur'an tilavetinin ardından açılış ve selamlama konuşmaları; Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Yeşil, Müsiad Tekirdağ Şube Başkanı Oktay Dede ve Sudan Ticaret Ateşe Yardımcısı Mohamed Sanoussı  tarafından yapıldı.
 
Yemekte konuşan Vali Ali Yerlikaya; "Dost ve kardeş Sudanlı işadamlarımız Tekirdağ'ımıza, Çorlu'muza hoşgeldiniz. Trakya Kalkınma Ajansı ile Müsiad Tekirdağ Şubemize bu organizasyona ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ediyorum. Türkiye'de 15' ncisi İstanbul'da düzenlenen Müsiad Fuarına Afrika'dan gelen 7000 işadamının misafir edilmesini memnuniyetle izledik. Bu akşam burada aynı inancı, aynı dini paylaşan 30 Sudanlı işadamımızla birlikte olmaktan mutluyuz."dedi.
 
Konuşmasının devamında Sudan ve Türkiye'nin  ekonomisinden bahseden Vali Yerlikaya " Kardeş Sudan'ın toplam dış ticaret hacmi 14 milyar $ civarında, Türkiye'nin  Sudan'la olan dış ticaret hacmi 295 milyon $. Bu rakamı kabul etmemiz mümkün değil. Bu yüzden işleri değiştirmemiz, işlerimizi geliştirmemiz lazım. Çok çalışmalıyız ve ticari diyaloğumuzu arttırmalıyız. Bugün buradan bir davette bulunuyorum. Ticaret Sanayi Odalarımız, Müsiad, Kalkınma Ajansı ve 13 OSB ile birlikte minumum 300 kişilik Sudan'lı işadamı  heyetini ilimizde misafir etmek istiyoruz. Rumeli'nin misafirperverliğini göstermek, kalp ve yürek işbirliği yaparak Sudan'la dış ticaret hacmimizi 1 milyar dolarlara çıkarmak istiyoruz."dedi.