info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Atatürkçü Düşünce Derneği Eşgüdüm Toplantısı Tekirdağ’da Yapıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği Trakya Şubeleri eşgüdüm toplantısı,Tekirdağ şube başkanı Servet Gürkan’ın ev sahipliğinde Tekirdağ Şubesinde gerçekleştirildi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Trakya Şubeleri eşgüdüm toplantısı 30 Kasım 2014 Pazar günü ADD Tekirdağ Şubesinin ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Tolga AKGÜN, H.Emre ALTINIŞIK, Genel Sekreter Öner TANIK, GYK Üyesi Bölge Sorumlusu  İsmail BİLGİ, Bilim-Danışma Kurulu Üyesi Melek ESMER ve ADD Trakya Şubeleri katıldı. Oybirliği ile alınan toplantı sonuç bildirgesi şu şekildedir;
 
Coğrafyalar Ülkelerin kaderlerini. Stratejilerini, hassasiyetlerini, komşularının tavırlarını hatta dostlarını ve düşmanlarını belirler. Coğrafyasının özelliklerini iyi değerlendiren liderler, karşılaşacakları durumları önceden tahmin ve tahlil ederek bu durumu yararlı hale getirebilirler. Değerlendirmede yapılacak yanlışlar ise ülkeyi yok olmaya kadar götürecek olumsuzluklara yol açar.
 
Ülkemiz enerji kaynaklarının bulunduğu bir coğrafyada dolayısıyla enerji yollarının kesiştiği bir noktadayız. Böyle bir coğrafyada ancak, Ulusal Birliğini sağlamış güçlü devletler yaşayabilir. Bu enerji kaynaklarını ele geçirmek ve kaynakları kontrol altına almak isteyen emperyalistler böyle coğrafyada bulunan ülkeleri rahat bırakmazlar; güçlü olmalarına izin vermezler.
 
Bu nedenledir ki, Birinci Dünya (Paylaşım) Savaşında bölgemizdeki ve yurdumuzdaki enerji kaynaklarını denetim altına almak isteyen emperyalistler ülkemizi işgal ettiler.Bu işgal sırasında ülkemizdeki gerici,bölücü unsurları emperyalistler kullandılar ve onlarla işbirliği yaptılar. Türk Ulusu “ Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek başlattığı Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıktı. Bu başarıyı Ulusal Birliğini sağlayarak Ulusun Gücüne inanarak elde etti. Karşılaştığımız her zorluğu Ulusal Birlikle aştık, Çünkü emperyalizmin başa çıkamayacağı yegane güç ulusal birliğini sağlamış Ulus Devletlerdir.
     
Ulusal Birliğinin sağlanması ve Ulus Devlet olmayı Lozan’da tüm dünyaya onaylatmıştır. Ülkemiz çağdaş bir Cumhuriyet olmuştur, Pusuda bekleyen irtica ve bölücülük uykusundan uyandırıldı. Cumhuriyet kurumlarını ele geçirmeye çalışıyor. Bugün bir karşı devrim yaşamaktayız. Uluslararası emperyalistler ve içimizdeki bölücüler Cumhuriyetimizle hesaplaşmaktadırlar. Büyük Önderimiz içimizdekilerin bu tür düşüncelerini görmüş ve Gençliğe Hitabe ile Bursa Nutkunda böyle tehlikelere değinmiştir, Biz Ulusseverlere Atamızın emanet ettiği ülkemizi Bursa Nutkunda değindiği tehlikelere karşı savunma görevi verilmiştir.  
 
Biz Atatürkçülere düşen görev Atasının düşüncelerini tüm gücüyle savunmak, bu düşünceleri halka benimsetmektir. Önümüzdeki seçimlerde ülkemizin çağdaşlaşması için çalışacak siyasilere yön vermektir. Ülke yönetiminde Atatürkçü, çağdaş, dürüst ilkeli,sözüne güvenilir kişilerin görev almaları yolunda ilgilileri uyarma görevini yerine getirmeliyiz. Atatürkçüler, Atatürk’ün ışıklı yolundan hiçbir koşulda ayrılmazlar. Bu yolda yürüyen Atatürkçülere selam olsun.” Denilmektedir.
       
Toplantıya katılan şubeler;ADD TEKİRDAĞ ŞB.ADD EDİRNE ŞB. ADD KIRKLARELİ ŞB.ADD ÇORLU ŞB. ADD KEŞAN ŞB. ADD MURATLI ŞB. ADD UZUNKÖPRÜ ŞB. ADD LÜLEBURGAZ ŞB. ADD ÇERKEZKÖY ŞB. ADD SARAY ŞB. ADD HAYRABOLU ŞB. ADD MALKARA ŞB.ADD BABAESKİ ŞB. ADD ŞARKÖY ŞB. ADD MARMARAEREĞLİSİ ŞB. ADD VİZE ŞB.ADD İPSALA ŞB’lerinden oluşmaktadır.
Kaynak : Murat Ürtekin