info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Aslan Yine Memnun

Kadınlar Ligi’ndeki dev derbide gülen son şampiyon Galatasaray Odeabank oldu. Sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe’den Cumhurbaşkanlığı Kupası maçındaki yenilginin rövanşını alırken, Coach Ekrem Memnun son çeyrekteki taktikleriyle maça damgasını vurdu.

Kadınlar Basketbol Ligi’nin 9. hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe’yi 66-60 yendi, 8. galibiyetini elde ederek liderliğini devam ettirdi.
 
İki takımın da savunmayı çok gevşek tuttuğu bir ilk çeyrek yaşandı Abdi İpekçi’de, ancak şut yüzdeleri normalin çok altında kalınca 10 dakikalık bölüm 16-16 bitti.
 
Galatasaray’ın boyalı alan sayılarına karşı alan savunmasına dönüşü sonuç verdi, Nevriye ve Lyttle ile orta mesafeden art arda skor katkısı alan sarı-kırmızılılar, devreyi 35-32 üstün bitirdi.
 
İkinci yarı farkı 7’ye çıkaran Galatasaray karşısında Fenerbahçe, müthiş bir savunma ile rakibine 7 dakika sayı attırmadı, Charles ile etkili olan Fenerbahçe 11-0’lık seri ile son periyoda 45-43 üstün girdi.
 
Savunma sertleşti
 
Son periyotta Ekrem Memnun’un alan savunması hamlesi, daha sert bir beşle geldi. Ön alanda Ayşegül, boyalı alanda ise Bone ile sertliği artıran Galatasaray, hücumda da Dubljevic’in katkısıyla kontrolü aldı.
 
İkinci yarıdaki ilk 9 üç sayı denemesinden sonuç alamayan Fenerbahçe, 10. denemesinde Tuğba ile üçlük bulup, skoru 60-60’da dengelese de, Galatasaray serbest atış çizgisinden bulduğu 6 sayıyla maçı kazanmayı bildi.
 
Derbi öncesi olay
 
Derbi mücadelenin öncesinde İstanbul sokaklarında gerginlikler yaşandı. Mecidiyeköy’de eski Ali Sami Yen Stadı’nda karşı karşıya gelen Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları birbirine girdi. Çıkan arbedede bir taraftar bacağından bıçaklanarak yaralandı. Mehmet Kıvanç Yaşar ismindeki Galatasaraylı taraftara, Fenerbahçe atkılı bir kişinin saldırdığı iddia edildi. Yaralı taraftara ilk müdahaleyi olay yerinde bulunan diğer taraftarlar yaptı. Yaralı, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.