info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Korsan Yayınlara Baskın

4 dilde korsan baskın

Polis, piyasa değeri 500 TL olan İngilizce, Fransızca, Rusça ve Almanca korsan kitapların 20-25 TL’den satıldığını belirlediği adrese operasyon düzenledi. Piyasa değeri 5 milyon TL’yi bulan yaklaşık 1 milyon korsan yayın, 5 kamyona yüklenerek, Ankara Güvenlik Şube Müdürlüğü depolarına kaldırıldı.
 
Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, korsan kitap satıldığını belirlediği bir adrese operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, piyasa değerinin 5 milyon lirayı bulduğu tahmin edilen yaklaşık 1 milyon korsan kitap ele geçirildi. Aralarında İngilizce, Fransızca, Rusça ve Almanca kitapların da bulunduğu kitapların okul önlerinde ve kitapçılar aracılığıyla piyasaya sürüldüğü belirlendi. Kitapları özellikle yabancı dil ağırlıklı üniversitelerin öğretim yılı açılışına yakın İstanbul'dan getirdiklerini belirten satıcı B.G., “Bu kitapları dört ay önce buraya koydum. Üniversite önlerinde satıyorum. En düşük kitap fiyatı 10 lira” dedi. Rahat tavırlarıyla dikkat çeken B.G., piyasa değeri 500 TL olan bir kitabı 20-25 liraya sattığını ifade ederek, şunları söyledi:
 
“Zaten bizim tercih edilme sebebimizde o. Yan sanayi olduğu için. Bu işi büyük yapanlar var. İstanbul'a gidiyorum, parasını veriyorum alıp geliyorum. ODTÜ, Beytepe, Hacettepe, önlerinde satıyorum. 2 bin, 3 bin, 5 bin kazanç sezonuna göre değişir. Oradan aldığım para ile de tekrar kitap alıp yerine koyuyorum fazlasıyla.
 
Mesela bu kitabı çocuğunuza almak isteyin 130 lira, ama ben size 10 liraya satıyorum. Yani bunu bizi yargılayan hakimde kullandı zamanında, öğrenci yıllarında, yeni polis olan arkadaşlar da kullandı. Herkes kullandı yani bunu. Bunu kullanmadım diyen yalan söyler.” Kitapların sahibi B.G. gözaltına alındı. Operasyonda ele geçirilen kitaplar Sincan Belediyesi'nden getirilen 5 kamyonla Ankara Güvenlik Şube Müdürlüğü depolarına gönderildi.