info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

798 Yeni Ambulans Türkiye’ye Dağıldı

Türkiye’de 2002 Yılında 617 ambulans vardı, sadece bugün 798 ambulans hizmete sunuyoruz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhuriyetçiliği cumhurla ilgili değildir. Belki bir gazeteyle ilgilidir. Olabilir. Cumhuriyet gazetesi ile ilgili olabilir. Ama cumhurla ilgili değildir, cumhuriyetle ilgili değildir. Dikkat edin, o gazete Peygamber Efendimize hakaret ima eden karikatürleri bastığında yanında Kılıçdaroğlu vardı, cumhur yoktu. Kılıçdaroğlu, o hakaretlerin yanında durdu, arkasında durdu” dedi.
 
Ak Parti’nin Tekirdağ İl Kongresi’nde konuşan Davutoğlu, özetle şunları söyledi:
 
EVLADI FATİHAN
- “Geçen hafta Paris’te dünya liderleriyle birlikte yürürken sadece teröre karşı yürümedik. Aynı zamanda Avrupa’daki yabancı düşmanlığına karşı, Avrupa’da yükselen ırkçılığa karşı sesimizi yükselttik. Biz dünyanın neresinde olursa olsun teröre karşı her zaman ilkeli bir tavır sergiledik. Ama bir kez daha Tekirdağ’dan sadece ülkemize değil, Avrupa’ya ve dünyaya seslenerek diyorum ki; fikir özgürlüğü hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmez. Hem teröre karşı dimdik duracağız ama alemlere rahmet olarak gelmiş Hz. Peygamber’e yapılan hakarete karşı da en yüksek şekilde sesimizi yükselteceğiz.
 
- (Tribünlerden bir kadın partilinin Osmanlı tuğralı tablo göstermesi üzerine) Osmanlı tuğrasını gösteren kardeşime ithafen diyorum ki; biz Selçuklu’nun, Osmanlı’nın devamıyız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin küresel bir güç olması için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim devletimiz Türkiye Cumhuriyeti devleti nev-zuhûr bir devlet değildir. Konjonktürel bir devlet değildir. Kültürü, değeri, geleneği asırlar öncesine giden köklü bir devlettir. Kökünde Selçuklu, Semerkant, Buhara vardır. Kökünde Orta Asya vardır. Kökünde Evladı Resul vardır. Ve cihan devleti Osmanlı vardır. Kökünde Evladı Fatihan vardır. Avrupa’ya doğru yürüyen Horasan erenleri vardır. Şimdi Tekirdağlılar Evladı Fatihan çocukları olarak, Anadolu Yörükleri’nin torunları olarak, Balkan muhacirlerinin devamı olarak çok iyi bilirler ve anlarlar ki; biz Trakya’ya geldiğimizde, Edirne’ye, Kırklareli’ne geldiğimizde sadece Trakya’ya konuşmayız, Tuna’ya kadar bütün Balkanlar’a konuşuruz.
 
- Bir bayan milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na paralel çeteyle işbirliğini sordu. Kılıçdaroğlu’ndan henüz bir cevap gelmedi. Kapalı kapılar ardından Türk demokrasisine karşı bu paralel çeteyle ne planladınız? Çıkın ve açıklayın. Hem cumhuriyetçilik yapacaksınız, cumhuriyetçilik iddiasında bulunacaksınız hem de dinimizi istismar eden hayır hasenat peşinde olan vatandaşlarımızın iyi niyetini istismar ederek, Türkiye’de bürokrasi üzerinden darbe yapmak isteyen bir çeteyle beraber hareket edeceksiniz. İşte bunların cumhuriyetçilikleri bu kadar.
 
BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ TEMİNAT ALTINDA
İşte biz buradan sesleniyoruz: Her türlü basın özgürlüğü ülkemizde teminat altındadır. Her türlü teröre karşı da her türlü güvence alacağız. Ama milletin değerlerine, hele 1.5 milyar Müslüman’ın âlemlere rahmet olarak gördüğü Hazreti Peygamber’e hakaret edilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz.”
 
798 yeni ambulans Türkiye’ye dağıldı
BAŞBAKAN Davutoğlu, Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin açılışına ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ambulans dağıtım törenine de katıldı. Burada yaptığı konuşmada 1 Ocak 2003’te 700 bin nüfuslu Tekirdağ’da 3 ambulans bulunduğunu belirten Davutoğlu, “Bugün 56’ya ulaştı. 2002’de Türkiye’de 617 ambulans vardı sadece bugün 798 yeni ambulansı Türkiye’ye dağıtıyoruz. 4 ambulans uçak, 17 ambulans helikopter var kimse dağda kalmasın diye. Ben 4 yaşında annesi doktora yetişememiş bir evlat olarak bugünkü tablodan gurur duyuyorum. Şimdi bugün devrim mahiyetinde bir adım daha atıyoruz. İlk defa gece uçuş kapasitesine sahip ambulans helikopterimizi devreye sokuyoruz” dedi. Davutoğlu açılışın ardından ise alandaki araçları inceledi, ekiplerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’yla birlikte gece de uçabilen ambulans helikoptere bindi.