info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yılın Takımı Galatasaray

Büyük onur Aslan’ın

Türkiye Kupası ve Türkiye Kadınlar Ligi’nde mutlu sona ulaşırken, Avrupa Şampiyonu da olarak tarihi bir başarıya imza atan sarı-kırmızılılar, “Yılın Takımı” ödülünü kimseye kaptırmadı. Antrenör Ekrem Memmun, “Başarımızı görmezden gelmeyen Milliyet’in çok değerli okurlarına yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Galatasaray Odeabank Bayan Basketbol Takımı, Milliyet 61. Yılın Sporcusu ödül töreninde kürsüyü ele geçirdi.
 
Zaferden zafere koştuğu 2014 yılında finallerde Fenerbahçe’yi yenerek Türkiye Kupası ve Türkiye Ligi’ni kazanan, Avrupa Şampiyonu olurken ezeli rakibini bir kez daha mağlup etmeyi başaran sarı-kırmızılılar, “Yılın Takımı” seçildi. Dev ankette Süper Lig şampiyonu Fenerbahçe’yi geride bırakan Galatasaray Odeabank Bayan Basketbol Takımı’nın oyuncuları, teknik heyeti ve yöneticileri görkemli törende çok büyük gurur yaşadı.
 
Tam kadro katılım
 
“Yılın Takımı” kategorisinde birinciyi Digiturk Genel Müdürü Ertan Özerdem açıkladı. Salonda büyük coşku yaşanırken, törene kalabalık bir kadroyla gelen sarı-kırmızılılar zaferlerini kutlamak için toplu halde kürsüye çıktı.
 
Galatasaray Odeabank Bayan Basketbol Takımı Antrenörü Ekrem Memnun yaptığı konuşmada Milliyet okurlarına teşekkür etti. Tarihe geçen başarıya imzasını atan Memmun, “Milliyet Gazetesi’ne ve çok değerli okurlarına bizi seçtikleri için, bu başarımızı görmezden gelmedikleri için yürekten teşekkür ediyorum. Galatasaray Kulübü’ne, çok değerli sponsorumuz Odeabank’a ve bizi bu yolda sürekli destekleyen taraftarlarımıza da şükranlarımı gönderiyorum” diye konuştu.
 
Passolig Fair Play ödülü Veli Kavlak’ın
 
“Passolig Fair-Play Ödülü” Beşiktaşlı Veli Kavlak’a verildi. Beşiktaş’ın, Ziraat Türkiye Kupası’nda Adana Demirspor’la oynadığı maçta rakip oyuncunun kırmızı kart görmesini engelleyerek büyük centilmenlik örneği sergileyen Veli’nin anlamlı ödülü kazandığını Passolig Genel Müdürü Özgür Gündoğan açıkladı.
 
Gündoğan, “Türk spor dünyasının en genç üyesi olarak fair-play ödülü çok önemsiyoruz. Passolig olarak bizim en büyük hedefimiz dostluğun, kardeşliğin sporda artması ve tüm maçların centilmenlik içinde geçmesidir” dedi.
 
Gündoğan’dan jest
 
Veli Kavlak adına Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak ödülü teslim aldı. Özgür Gündoğan jest yaparak Veli’nin ödülünü Albayrak’a teslim etmesi için Adana Demirspor Başkanı Selahattin Aydoğdu’yu sahneye davet etti.
 
Aydoğdu’dan ödülü alkışlar arasında alan Albayrak, “Şerefinle oynayıp, hakkıyla kazanan bir camianın mensubu olarak bu ödülü sadece Veli Kavlak değil bütün Beşiktaş futbol takımı adına alıyorum. Bu ödülü bize layık gören Milliyet ailesine ve Türk halkına teşekkür ediyorum” dedi.
 
Arda Turan yine kürsüde
 
“Yılın Futbolcusu” kategorisinde birincilik ödülü Atletico Madrid forması giyen A Milli Takım kaptanı Arda Turan’ın oldu. Geçen yılki törende “Yılın Sporcusu” seçilen ve geceye katılan milli futbolcumuz, yoğun maç programı nedeniyle törende yer alamadı. Eski Spor Bakanı Fikret Ünlü, Arda’nın ödülünü babası Adnan Turan’a teslim etti. Adnan Turan, “Bu ödülü evladıma layık gördüğü için Milliyet ailesine ve Milliyet okurlarına çok teşekkür ederim” dedi.
 
İslam Çupi ödülü Kuyt’a
 
Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü futbolcusu Dirk Kuyt, “İslam Çupi Özel Ödülü”ne layık görüldü. Kuyt’ın ödülünü Milliyet Spor Müdürü Tayfun Bayındır açıkladı.
 
Sarı-lacivertli oyuncu, takımıyla birlikte İzmir’de kampta bulunduğu için geceye katılamadı. Tayfun Bayındır, Hollandalı yıldızın ödülünü Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Türkoğlu’na teslim etti. Türkoğlu, “Büyük futbolcumuz Kuyt ve camiamız adına bu ödülü aldığımız için çok mutluyum. Herkese saygılar sunarım” dedi.
 
Bir gurur daha
 
Görkemli gecede, “Namık Sevik Özel Ödülü” Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na gitti. Uzun yıllardır parkede Türkiye’ye büyük başarılar yaşatan sarı-kırmızılıların ödülünü Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat ve TFF Başkan vekili Servet Yardımcı teslim etti. Takım arkadaşları adına plaket alan G.Saray’ın başarılı oyuncusu Ferit Gümüş, “2005 yılından bu yana büyük bir disiplinle çalışıyoruz. Son 10 yılda büyük başarılar elde ettik ve aynı disiplinle yolumuza devam ediyoruz. Milliyet’e ve bize oy veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu ödülleri almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile Galatasaray Liv Hospital Antrenörü Ergin Ataman törende bir araya geldi. Fenerbahçeli yönetici Erhan Türkoğlu, Kuyt’ın ödülünü Tayfun Bayındır’dan aldı. Başkan Duygun Yarsuvat, “Yılın Takımı” kategorisinde zirveyi ele geçiren Galatasaray Odeabank Basketbol Takımı oyuncularını tek tek tebrik etti. Antrenör Ekrem Memnun ve sarı-kırmızılı basketbolcular törende ödüllerini teslim aldı. Adana Demirspor Başkanı Aydoğdu, Veli’nin ödülünü Albayrak’a teslim etti.