info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sudan’da Eğitim Fuarına Katıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sudan’da Eğitim Fuarına Katıldı

 
Sudan ve Türk Üniversiteleri arasında işbirliğinin oluşturulması amacı ile 12-14 Ocak 2015 tarihleri arasında Sudan’ın başkenti Hartum’da düzenlenen “Sudan ve Türk Üniversiteleri Uluslararası İşbirliği Toplantısı ve eğitim Fuarı”na NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Yılmaz katıldı.
 
 
Fuara, Türkiye’den 24 üniversite katılım sağlamış ve Sudan da bulunan üniversitelerle işbirliği anlaşmaları imzalandı. Uluslararası alanda öğrenci ve öğretim üyesi değişimine imkan sağlayan Mevlana Değişim Programı kapsamında yeni anlaşmalar da sağlanmıştır. Türkiye Yükseköğretim Kurumları, Sudan Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanlığı ile gerçekleştirilen toplantıya ilginin çok yüksek olduğu görülmüştür.
 
 
Namık Kemal Üniversitesi,12-14 Ocak 2015 tarihlerinde de 12 yeni anlaşmaya imza atmıştır. Anlaşma yapılan Sudan üniversiteleri şunlardır; The Holy Quranand Taseel of Sciences Üniversitesi,  El Sheikh Abdullah El Badri Üniversitesi, Al Neelain Üniversitesi, White Nile College for Science and Technology Üniversitesi, Omdurman Islamic Üniversitesi, El Geneina Üniversitesi, Shendi Üniversitesi, Khartoum Üniversitesi, Academy of Engineering Sciences Üniversitesi, Sudan Bilim ve Teknoloji üniversitesi, Al Zaiem Al Azhari Üniversitesi ve Geneina Üniversitesi. Sudan’daki üniversiteler ile Üniversitemizin ortak tüm bölümleri arasında ikili anlaşmalar imzalandı. Yapılan anlaşmaların 2015-2019 yılları arasında geçerli olacağı kaydedildi. 
 
 
Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek “Sudan’daki üniversitelerden Nil Vadisi Üniversitesi ile daha önceden imzaladığımız bir protokol vardı. Şimdi imzaladığımız yeni protokollerle anlaşma yaptığımız üniversite sayısını 13’e çıkarmış olduk. Bundan sonraki dönemlerde gerek akademisyen ve gerekse öğrenci değişimleri yapılabilmesinin yanında ortak bilimsel çalışmalar ve sempozyum, kongre veya çalıştaylar organize edilebilecektir. Eğitim fuarında standımıza yoğun ilgi vardı.  Bu eğitim fuarının düzenlenmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ederim” dedi.
 
 
Fuarda Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Sudan Yükseköğretim Bakanı Prof. Dr. Sümeyye Ebu Kashawa’ya ve Hartum Büyükelçimiz Sayın Cemalettin Aydın’a Üniversitemizin plaketlerinden hediye etti.
Kaynak : Murat Ürtekin