info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Konyalı Terzi Guinness’e Aday

Konya’da terzi Derviş Arı, 1 santimetrelik kot pantolon dikti.

Terzilikteki başarısını ortaya koymak için yaklaşık 2 yıl önce 1.5 santimetrelik kot pantolon diken Derviş Arı, diktiği 1 santimetrelik kot pantolon ile kendi rekorunu yenilerken, dünyanın en küçük pantolonu olduğunu öne sürdü.
 
Derviş Arı, ilk olarak bir müşterisinin kefene cep diktirmesiyle basında gündeme geldiğini, ardından da mesleğini en iyi şekilde yaptığını anlatabilmek ve inceliklerini gösterebilmek için büyük bir emek isteyen en küçük pantolonu dikmeye karar verdiğini ifade etti. Arı, şöyle konuştu:
 
"İlk olarak 3.5 santimetre boyunda bir pantolon diktim. Ardından bunu 2.5 santimetreye düşürdüm. 2 yıl önce 1.5 santimetre boyunda bir kot pantolon diktim. Şimdi de 1 santimetre boyunda kot pantolon dikerek noktayı koydum. Artık bundan küçüğünü dikecek makinemiz kalmadı."
 
Diktiği pantolonları iş yerinde sergilediğini belirten Arı, bu pantolonları satın almak isteyenler olduğunu da söyledi. Yaptığı 1 santimetrelik pantolon ile Guinness Rekorlar Kitabı'na da girmek istediğini ifade eden Arı, bunun için para yatırmak gerektiğini ve sponsor bulduğu taktirde düşünebileceğini belirtti.