info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Arıcılık Toplantısı Yapıldı

Malkara Belediyesi ile mahalle muhtarları arasında 23 Şubat 2015 Pazartesi günü saat 10.30’da Belediye meclis odasında toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, mahalle muhtarları ve basın mensupları katıldı.
 
Yapılan toplantıda Tekirdağ'ın tüm ilçeleri ve bağlı mahallelerinde 5 yıl süreyle uygulanacak olan Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında arıcılık için müracaatların nasıl yapılacağı hakkında bilgiler verilirken, kovan taleplerinin muhtarlar tarafından toplanıp Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yılmaz’a verileceği bildirildi.
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan; Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığınca her yıl 10.000 kovan olmak üzere toplam 50.000 adet boş arı kovanı dağıtılacağını, bu proje ile ihtiyaç duyulan arı kovanı açığının bir ölçüde kapatılmaya çalışılacağını ve Tekirdağ tarımında verim artışı yoluyla ciddi ölçüde faydalı olacağını belirtti.
 
Ayrıca 9-13 Şubat 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi Eğitim Programında arıcılık eğitimini başarı ile tamamlayan arı yetiştiricilerinin katılım belgeleri arı yetiştiricilerine verilmek üzere muhtarlara teslim edildi.
Toplantı arıcılık konusunda yapılan görüş alışverişinin ardından son buldu.