info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünyanın En İyi Öğretmeni Belli Oldu

"En anlamlı" 1 milyon dolar

Samsun'un Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulunda öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, Varkey Gems Vakfı Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin seçtiği "dünyada en iyi 50 öğretmen" arasında yer alarak büyük ödül olan 1 milyon Dolar kazanma şansı yakalamış ve kazanması halinde köy kadınlarının istihdamı için kullanacağını ve bunun için yeni projeler geliştireceğini açıklamıştı. Dün Dubai'de ABD'li İngilizce öğretmeni Nancie Atwell'in 1 milyon Dolar 'lık ödülü kazandığı açıklandı. Ödülü köy kadınlarının istihdamı için harcayacağını açıklayan Dilek Öğretmen, 1 milyonluk ödülü kaybetti ama gönüllerimizin şampiyonu oldu.
 
Atwell aynı zamanda 1 milyon dolarlık ödülün de sahibi oldu. Ancak 63 yaşındaki öğretmen kazandığı ödülü kendi kurduğu okul için harcayacağını aktardı. Ödülünü Dubai'de alan Atwell, öğretmenlik yapmanın ve gençlere bir şeyler öğretmenin ayrıcalık olduğunu belirtti.
 
 
Dünyanın en iyi 50 öğretmeninden biri seçildi
Büyük ödülün sahibi Nancie Atwell 1990 yılında "Öğretim ve öğrenim merkezi" adında bir okul kurdu. Okulun hedefi okuma ve yazma öğretimindeki becerileri yükseltmenin farklı yollarını aramak... Atwell'in ayrıca öğretim konusunda her biri 500 bin kopyadan fazla satan 9 kitabı bulunuyor.