info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Lüleburgaz Belediyesine Bir Ödül Daha

Lüleburgaz Belediyesi, Özel Kalem Dergisi tarafından düzenlenen 7. Özel Kalem Derhisi Yerel Yönetim Ödülleri’nden yine ödülle döndü.

Özel Kalem Dergisi tarafından düzenlenen Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri; yerel yönetim alanında yenilik getiren ve kentsel sorunların çözümüne yönelik olarak geliştirilen özgün projelerin ödüllendirilmesini amaçlıyor. Yarışma, yerel yönetimler tarafındantopluma daha kaliteli hizmet sunmayı hedefleyen projelerin katılımıyla gerçekleşiyor. Lüleburgaz Belediyesi bu yıl Özel Kalem Dergisi Yönetim Ödülleri’nde Katılımcı Yönetim kategorisinde ‘Cinsiyet, Eşitlikçi Yaklaşım’ projesi ile başvurdu.
 
Katılımcı Yönetim Kategorisi’nde Lüleburgaz Belediyesi ‘Cinsiyet Eşitlikçi Yaklaşım ve Yönetici Kadınlar Projesi’ ile ödüle layık görüldü. ‘Yılın İlçe Belediye Başkanı Emin Halebak’ törende yaptığı konuşmada, “Bu ödülü müsadenizle bugüne kadar durmadan, yılmadan, yorulmadan çalışarak hakedenlere vermek istiyorum” diyerek kadın yöneticilerle birlikte ödülü kaldırdı.
 
Kadınlarımızın başarısı…
 
Lüleburgaz Belediye Binası’nda yapılan törende de ödülle ilgili görüşlerini aktaran Başkan Emin Halebak şu ifadeleri kullandı: “Yılın ilk toplantısını yaptığımıda iyi yönetişim ilişkilerini geliştirme hedefini koyduk. Tam da bu noktada bu ödülün alınmış olması gittiğimiz istikametin ne kadar doğru olduğunun ve doğru işler yaptığımızın işareti. Ayrıca bu ödül Lüleburgaz’daki cinsiyet eşitliği açısından bakıldığında kadın yöneticilerimizin fazlalığı, kent yaşamında, ticaret alanında ve diğer tüm alanlarda kadınların varlığının olması özel bir anlam içeriyor. Ülkemizde kadına şiddet yüzde 1400 artarken Lüleburgaz’da böyle bir şey olmuyorsa, ülkemizde kadınlar toplumun gerisine itilirken Lüleburgaz’da ön plana çıkıyorsa bu kadınlarımızın başarısı... Kadınlar başarıyla, grururla ve dimdik durabiliyorsa bu kentin erkeklerinin, ülkenin diğer tarafındaki erkekler gibi davranmadıkları ve düşünmedikleri içindir. Bu karşlıklı bir etkileşimin sonucudur. Hep birlikte oluşturduğumuz çağdaş toplumun sonucu ve en güzeli de bu…”
 
Bu kentte yaşayan herkesin hedefi…
 
Türkiye’nin her yerinden belediyelerin, sivil toplum örgütlerinin, kurumların Lüleburgaz Belediyesi’ne ve Lüleburgaz’a geldiğini belirten Başkan Halebak sözlerine şöyle devam etti: “Nasıl oluyor da toplumun diğer yerleri farklıyken insanlar burada mutlu… Kurumlar, örgütler, belediyeler bunu yerinde görmeye geliyorlar. Bu çok güzel bir şey hepimizin adına... Yaşamaktan mutlu olduğumuz kenti yaratmanın mücadelesi yalnızca bir kadının, bir erkeğin, bir zümrenin, bir kitlenin veya bir siyasi görüşün hedefi olamaz. Bu kentte yaşayan  herkesin hedefi olmalı. O yüzden bu kentte yaşayan herkes buna dahil olduğu için biz bu ödülü alıyoruz. Biz başarıyoruz ve mutlu olmayı hakediyoruz.”