info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çürük Elmaları Ayıklayın

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan pazarcı esnafına alışveriş merkezleri ile rekabet için “Aranızdaki çürük elmaları ayıklayın” önerisinde bulundu.

Pazar kültürünün mutlaka yaşatılması gerektiğini belirten Erdoğan “Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu yöndeki çabalarınıza destek olacağımı bilmenizi isterim. Devletin esnafımızın arkasında olması, onları desteklemesi yetmez. Esnafımızın da ahilik kültürüne, inancımızdaki ticaret ahlakına sıkı sıkıya sarılarak milletimizle olan gönül bağlarını güçlendirmeleri, geleceğe taşımaları gerekir. Sizlerden beklentim, varsa aradaki çürük elmaları ayıklayıp bu yolda devam etmenizdir. Bu şekilde hareket ettiğinizde inanın bu millet sizleri el üstünde tutar, size daha çok sahip çıkar. Bu defa markete, AVM’ye değil, pazaryerine gelir. Kesinlikle, iki kere iki dört” diye konuştu.
Erdoğan ahiliğin 3 açık, 3 kapalı ilkesi bulunduğunu kaydederek şöyle devam etti: “3 açık şartı ‘Elini, kapını, sofranı açık tut’, 3 kapalı şartı da ‘Dilini, gözünü, belini bağlı tut’tur. Elini ve kapını nerede açık, nerede bağlı tutacağını çok iyi bileceksin ki kazancının bereketi artsın. Sofranı açık, belini bağlı tutacaksın ki kazancının hayrını görebilesin. Sebzenin, meyvenin iyisini öne, çürüğünü, çarığını arkaya koyar, müşteriye de el çabukluğuyla bunları verirsen işte bu olmaz. Aynı malı herkes 3’e satarken sen onlardan haberi olmayan müşteriye 5’e verirsen bu da olmaz.”
 
Pazarcıdan  hediye
 
Cumhurbaşkanı’na, Balıkesir Pazarcılar Odası Başkanı Ayhan Gürel, Cumhurbaşkanlığı forsunun işlendiği halı, Karamürsel Pazarcılar Odası Başkanı Yasin Olgun bir tablo, Nevşehir Pazarcılar Odası Başkanı Selim Özmen Ürgüp Kadısına pazar yeri kurulması için gönderilen fermanın yer aldığı tablo hediye etti.