info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Polisimiz ve Jandarmamız Sayesinde İlçemiz Huzur İçindedir

Muratlı Kaymakamı Hersanlıoğlu, Polisimiz ve Jandarmamız Sayesinde İlçemiz Huzur İçindedir

Türk Polis Teşkilatı’nın 170. Yıldönümü Muratlı’da etkinliklerle kutlandı.Hürriyet meydanı Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından bir konuşma yapan Muratlı kaymakamı 
           
"Başta görev şehidi olan, görevi esnasında hayatını kaybeden tüm polis şehitlere Cenabı Hakk’tan rahmetler diliyorum. Gazilerimize hayırlı, sağlıklı, mutlu ömürler diliyorum. Polis teşkilatı mensubu olup, ebediyete intikal etmiş olanlara da Cenabı Hakk’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kaydetti.
 
Polisin aynı zamanda genel kolluk kuvveti olduğunu aktaran Hersanlıoğlu; “Dolayısıyla jandarma gibi, sahil güvenlik gibi devletin intizamını, düzenini sınır dahilinde sağlamakla mükelleftir. Muratlı insanları sakin, sessiz olması sebebiyle belki Türkiye’de kendi ölçeğindeki ilçeler arasında en huzurlu ilçelerden biridir. Ben buna katkı veren başta adli kolluk amirlerimize, sayın cumhuriyet savcılarımıza sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bu görevi ifa eden polisimize, jandarmamıza yine ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Umut edilen, istenilen Muratlı’nın özelinde ilçenin daha güvenilir, daha sessiz, sakin insanların huzurla yaşayabildiği bir Muratlı oluşturmaktır. Bununla ilgili çabalar, gayretler devam etmekte, arkadaşlarımız alınan kararları ifa etmek noktasında çalışmalar sergilemekte ve yıllar itibariyle baktığımızda gerek polis bölgesinde, gerek jandarma bölgesinde özellikle mala karşı yapılan suçlarda ciddi düşüşler yaşanmaktadır. Bunu destekleyici en güzel şey de yine ben belediye meclisimize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bir mobese çalışması var ilçemizde. Karşılıklı İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve Belediyemiz protokol imzalamışlardır. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bu çalışma onay için gönderilmiştir. Oradan onay geldikten sonra ilçemizin belirlenmiş tüm bölgelerinde, belediyemiz ve emniyet müdürlüğümüzün belirlediği bölgelerde mobese sistemi belediye meclisimizin desteği ile kurulacaktır. Bu da güzel bir gelişmedir. Yeni İlçe Emniyet Müdürlüğümüz bitmek üzeredir. Bu gibi gelişmeler Muratlımızı daha güzel hale getirecektir diye düşünüyorum. Polis, jandarma görevi çok zor bir görevdir. Bunu kabul etmek lazım. Bunun bilincinde bir mülki idare amiri olarak bunu iyi biliyorum. Tüm polislerimize görevleri başında huzurlu, mutlu günler diliyorum. Günleri kutlu olsun” açıklamasında bulundu.
Öte yandan, konuşmaların ardından Muratlı Park’ta kokteyl verildi. Cuma namazından önce şehitlerimiz için mevlid-i şerif de okutuldu.
Kaynak : Murat Ürtekin