info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çeyrek Altınla Yarışan Erik 10 Liraya Düştü

Mersin’in Silifke ilçesinde örtü altında kilosu bir çeyrek altın fiyatına satılan erik açıkta hasat edilmeye başlamasıyla fiyatı 10 TL’ye kadar düştü.

Silifke'nin Göksu Vadisi köylerinde üretilen ve lezzetiyle dikkat çeken can eriği iç pazarda oldukça rağbet görüyor. Can eriğinin merkezi olan Keben Mahallesi Değirmendere mevkiinde üreticiler günlük topladıkları eriklerini tüccarlara kilosu 10 TL'den satıyor. Tüccarlardan bazıları civar köylerden gelen kadın tarım işçilerine kalitesine göre ayırttıkları erikleri kalite kalite ayırıyor bazıları ise küçük paketlerde büyükşehirlere hazır paketler halinde götürüyor.
 
Erik tüccarları; örtü altında ilk çıktığında eriğin kilogram fiyatının kalitesine göre 150 liradan satıldığını ama şu anda 0-12 lira arasında değiştiğini söylediler.
 
Günlük 50 TL yevmiye alan erik işçilerinin civar köylerden ve ilçelerden geldiğini belirten erik üreticiler ise, hasadı kısa zamanlı ve hassas bir meyve olan eriğin hasadı için işçi getirerek çalıştırdıklarını söylediler.