info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İmam Hatipleri Niye Kapatılım

Niğde’de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri durumunda imam hatip okullarını kapatacakları iddiasını yalanlayarak, “Niye kapatalım? İmam hatipleri de, Diyanet İşleri’ni de CHP kurdu” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenlenen mitingde konuştu.
Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 
 
"Sözüm söz, çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağız. Bu bizim sözümüz. Diyorlar ki, 'petrol dışarıdan geliyor karşılığında dolar ödeniyor, siz nasıl bunu yapacaksınız'. Petrolün rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruş. Biz kaç liradan vereceğiz, 1,5 liradan vereceğiz, zarar eden yok. Hem devlet kazanacak hem köylü kazanacak. Başka diyorlar ki 'çiftçiye 1,5 lira, çiftçi mazotu alıp istediği gibi istediği kadar alacak'. Çiftçi kayıt sistemi var. Çiftçi kayıt sistemine göre çiftçi ne kadar hangi ürünü ekeceğini zaten beyan ediyor. Kaç dönüm ekeceği zaten belli. Mazotu üretim için vereceğiz, 'çiftçi üretsin' diye 1,5 liradan vereceğiz. Mısır'daki sağır sultan da duysun bunu.
 
Kendi patatesimizi, kendi buğdayımızı, kendimiz üreteceğiz. Size bir örnek vereceğim;

Türkiye-Hollanda kıyaslaması. Hollanda, Konya'dan küçük bir devlet. Hollanda'nın yıllık tarım ürünü ihracatı 150 milyar dolar. Türkiye'nin ihracatı ise 12 milyar dolar. Konya'dan küçük bir devlet 150 milyar dolar ihracat yapıyor da devasa bir Türkiye neden 12 milyar dolarlık tarım ürünü ihracat ediyor Suyumuz mu eksik, toprağımız mı az, çiftçimiz mi yetersiz, güneşimiz mi yok Her şeyimiz var. Neyimiz yok Ahlaklı siyaset; ülkeyi, çiftçiyi düşünen siyaset yok. Siz bir yılda tarım ürünü ve gıda ithalatına 49 milyar lira para veriyorsunuz. Ya, her şeyimiz var, biz neden 49 milyar veriyoruz, neden üretmiyoruz Üreteceğiz. Hem yandaş için çalışmıyorum hem yandaş için çalışmayacağım. Ben siyasette cebimi doldurmayacağım, dolduranlara da izin vermeyeceğim. Benim için yandaş yok, benim için vatandaş var. Vatandaş zenginleşecek, vatandaşın cebi para görecek.
 
Emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında birer aylık ikramiye vereceğiz. Altı üstü bu birer maaş ikramiye. Kıyameti kopardılar. 'Parayı nereden bulacaksın' diye. Ya sen demiyor muydun, 'Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın en zengin ilk 20 ekonomisine giriyor' diye. 11 milyon emekliye yahu iki maaş ikramiye... Üstelik bunun 8 milyonu bin liranın altında aylık alıyor. Sen kaçak saraya para buluyorsun, kaçak saraya 5 milyon para buluyorsun, 2 milyon Suriyeliye 5,5 milyar dolar para buluyorsun. At çiftliğine para buluyorsun, sıra emekliye gelince mi para yok Ben ne diyorum; emekliye de para var, vatandaşa da para var. Yeter ki siyaset zenginleşme aracı olarak kullanılmasın.
Size 13. yılın sonunda tablo ne onu anlatayım. Bir, 6 milyon 200 bin işsizimiz var. İki, 17 milyon yoksulumuz var. Üç, aylığı bin liranın altında olan, açlığa mahkum edilen 8 milyon emeklimiz var. Eğer siz, 13 yılda yoksulluğu yenemediyseniz, işsizliği giderememişseniz, insanları perişan etmişseniz, Türkiye'yi bu noktaya getirmişseniz yeni bir başlangıç yapmamız lazım. Ne zaman 7 Haziran'da yeni bir başlangıç yapacağız.
 
Yeni bir başlangıca var mısınız, yaşanabilecek Türkiye'ye var mısınız Sözüm söz hiçbir ayrım yapmayacağım. İster CHP'den olsun, ister başka partiden olsun. Türkiye'nin herhangi bir yerinde işsiz bir çocuğumuz varsa o çocuk benim çocuğum olacaktır. Türkiye'nin herhangi bir yerinde aç yatan bir çocuk varsa o çocuk benim çocuğum olacaktır. Ben bu ülkenin bütün vatandaşları için çalışacağım. Çünkü ben vatandaşlarımı ayırmıyorum. İnancı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun , insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üzerinde yeri vardır.
 
Milletvekilinin ismini listeye Ankara'da masanın başında yazmadım. Siz seçtiniz. Türkiye'de 56 ilde, milletin vekillerini milletin kendisi seçti. CHP dışında kimse bunu yapmadı. Hiçbir parti cesaret edemedi. Çünkü hiçbir parti milletine güvenmiyor. Biz güveniyoruz. Yeri gelince millet diyorsan, millete niye güvenmiyorsun, niye ön seçim yapmıyorsun, niye millet sandığa gidip kendi milletvekilini seçmiyor Bir de ağızlarından demokrasiyi düşürmüyorlar. Hadi canım siz de.
 
Biz diyoruz; demokrasi mi, adres CHP, insan hakları mı, adres CHP, millete saygı mı adres CHP, yoksullukla mücadele mi adres CHP, taşeronluğa son mu adres CHP, çiftçi için mazot 1,5 lira mı adres CHP, Türkiye'nin temel taşı adres CHP.
 
Şimdi propaganda yapıyorlar. 'CHP gelirse imam-hatip okullarını kapatacakmış' Niye kapatalım? İmam-hatip okullarını kuran CHP, Diyanet İşleri Başkanlığını kuran zaten CHP. Yalana dolana itibar etmeyin.
 
Kim diyorsa ki 'Ben inancımdan ötürü ötekileştiriliyorum', gelsin beni bulsun. Ben onun önüne düşeceğim, inancını özgürce yapması için elimden gelen çabayı göstereceğim. Hiçkimse etnik kimliğinden ötürü dışlanmasın, vatandaş bizim vatandaşımızdır.