info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirne’ye 50 Yıllık Çözüm

Edirne’nin 2050 Yılına Kadar İçmesuyu İhtiyacına Cevap Verecek Proje’nin Temeli Atıldı

Edirne’ye Kayalıköy’den içmesuyu getirecek İsale Hattı ve Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı.
 
Temel atma törenine katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Göreve geldiğim günden itibaren Edirne’miz için büyük öneme sahip projelerin takibini bizzat yaparak, Sayın Bakanın desteği ile hükümetin programına aldırdığımız projelerimizin bugün temelini atıyoruz.
 
Sayın Bakan Eroğlu’nunda bahsettiği üzere, Edirne İçme Suyu Projesi kapsamında Kayalıköy barajında 58 km isale hattı döşenerek temin edilecek 20.05 milyon m3/yıl içme suyu ile Edirnemizin 2050 yılına kadar içmesuyu ihtiyacı olmayacak.
 
Ayrıca, İçmesuyu Kayalıköy Barajı Arıtma Tesisi Projesi’ni bildiğiniz üzere, Edirne Belediyesi olarak DSİ’ye devrettik. Edirne Belediyesi olarak DSİ’ye proje ile ilgili ödemeyi biz yapacağız. Edirne Belediyesi olarak bu iki önemli projeyi hükümetin programına aldırabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
 
Son olarak, bugün yine kentimizin son aylarda yaşadığı en büyük sorun olan taşkınlarla ile ilgili de Edirne Kanal Projesi’nin haberini verdi Sayın Bakan Eroğlu. Edirne Belediyesi olarak taşkınlarla ilgili çözüm projelerinin her zaman içinde olacağız.” dedi.