info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Edirne Belediye Başkanından Açıklama

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, siyasi partilerin seçim propaganda dönemine girmesi nedeniyle Milliyetçi Haraket Partisi’nin geçtiğimiz günlerde Saraçlar Caddesinde seçim çalışması yapmak istediği alan ile ilgili Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün ekipleri ile yaşanan sorun hakkında ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün temel atma törenin ruhsatsız olarak yapıldığına dair basında yer alan haberlerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda yaptığı basın toplantısında 1 yıldır ruhsatsız hiç bir açılışa gitmediğini belirtti. Gürkan “16 Nisan Perşembe günü hep beraber Tarım Hizmet İl binasının temelini attık. Sayın Vali kürsüde konuşurken Tarım İl Müdürlüğü’nün temeli atılan binasının ruhsatı ile ilgili bir an önce bitirmek istediklerini hatta 29 Ekim 2015’te açılışını yapmak istediklerini bu yüzdende acele ettiklerini söylerken, ‘başkanla konuştuk siz başlayın ruhsat arkadan gelirde dedi başkan’ dedi. Ben bir yıldır ruhsatı olmayan hiçbir iş yerinin açılışına katılamadım. Sayın Vali’nin dediği doğrudur bu süreci hızlandırmak istemiştir kendisi bundan yaklaşık yirmi, yirmibeş gün önce bir konuşmada başkanım ruhsatı alalımda biran önce temelini atmak istiyoruz demiştir, bende kendisine aynen ifade ettiğim gibi Sayın Valim siz hazırlıklarınızı yapın ruhsat çıkar demişimdir. 16’sında temelini attık. 14 Nisan’da biz ruhsatını hazırlamışız ve 15 Nisan’da da ilgililere tebliğ etmişiz. Yani ruhsatız temel atma söz konusu değil.” diye belirten başkan ruhsatı basın mensuplarını göstererek konuya açıklık getirdi.
 
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın basın toplantısında değindiği diğer bir konu ise Milliyetçi Hareket Partisi Adayı Gürsel Şimşek’in Saraçlar Caddesinde seçim çalışması yapmak istediği alanda, Edirne Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile yaşadığı sorun ile ilgili konuşmasına devam etti. Belediye Başkanı Recep Gürkan,  Milliyetçi Hareket Partisi Adayı Gürsel Şimşek’in telefonlarıma çıkmıyor iddialarına basın toplantısında yanıt verdi.
 
Konunun olduğu gün İstanbul’da Edirne için çok önemli bir toplantıda olduğunu ve ona rağmen toplantıdan çıkarak Şimşek ile konu hakkında iki kez telefonla görüştüğünü ve seçilmiş bir belediye başkanı olarak önceliğinin halka hizmet olduğunu, hiç kimsenin sekreteri olmadığını belirten Başkan Gürkan, “Bütün partiler kendilerine göre seçim çalışmalarını yapıyorlar. Öncellikle 7 Haziran seçimlerinin Ülkemiz ve Cumhuriyetimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Son sözü 7 Haziran günü vatandaşlarımız söyleyecektir. Siyasi partilerin seçim propagandaları başladı ve geçtiğimiz Cuma gününden bu yana süre gelen bir tartışma var. Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Gürsel Şimşek’in Saraçlar Caddesinde bir çalışma, miting yapmak istemeleri, stant kurmak istemeleri ile ilgili zabıta ekiplerimizle ve zabıta müdürümüzle aralarında geçen diyaloglar basına yansıdı. Sayın Şimşek anlamlandıramadığım bir şekilde aşırı agresif, aşırı sinirli, aşırı saldırgan bir şekilde görevini yapmaya çalışan zabıta memurlarının üzerine yürüyerek, hakaret ederek, bağırarak bir engelleme içine giriyor.
 
Bir sorun varsa bunun çözüleceği yer sokak değil, bunun çözüleceği yer şiddet değil, bunu çözmenin yönetimi Edirne’nin çocuklarına ‘Allah Belanızı Versin’ diyerek hakaret etmek değil, bunu çözüleceği yer adalettir. Türkiye’de hukuk ve hâkimler var. Eğer Zabıta, Belediye Başkanı ya da Belediye’nin görevlileri bir yanlış yapmışsa kanunlara aykırı iş yapmışsa, sizin yapacağınız bellidir. Şikâyetçi olursunuz. Edirne dağ başı değil. Edirne’de hiç kimse bağırarak, çağırarak, Edirne’nin çocuklarına hakaret ederek, Belediye’nin görevli memurlarına hakaret ederek sonuç alamaz.
 
Kuru gürültüye karnımız tok. Edirne’de hangi görüşten olursa olsun, hangi anlayıştan olursa olsun, hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun hiç kimse ile kavga etmedik. Bu kimseden korktuğumuz anlamına gelmez. Kavganın Edirne’ye bir fayda getirmeyeceğini, yarar getirmeyeceğini bildiğimiz için hiç kimse ile kavga etmemeye kararlıyız. Sayın Gürsel Şimşek adaylığını ilan ettiğinde tebrik ettim. Seçildiğimiz günden beri Belediye Meclisi’nde 3 partide de üyelerimiz var. Gerek bu meclis üyeleri arasında gerekse konulara yaklaşım noktasında, gerek ürettiğimiz konuların nasıl üretildiği konusunda bütün kamuoyu ve başta basın mensupları olmak üzere herkes bilgi sahibi. Hiç bir meclis üyesine sen bizdensin, sen değilsin demedik. Talepleri oldu dinledik ve yapabildiğimiz yaptık. Buna Sayın Şimşek’in kendisi de dahildir.
 
Bugün geldiğimiz noktada ben göstermiş olduğu tepkiyi gerçekten ifade etmekte zorlanıyorum. Kendi edebime sığdıramıyorum. Bir önce ki haftada oraya stant kurulmuş ve zabıta ekiplerimiz gidip buranın bir yaya alanı olduğunu gerek Yüksek Seçim Kurulu’nun kararında gerekse Seçim Kanunu’nda kurulacak stantların, yapılacak mitinglerin, tanıtım çalışmalarının araç ve yaya geçitlerinin engellemeyecek şekilde olması gerektiğini ifade etmişler ve stant görevlileri de bunun üzerine çalışmalarının bitmek üzere olduğunu, bir süre sonra bu standı toparlayacaklarını özür dilediklerini belirterek bir süre sonra toparlamışlar.
 
Bir hafta sonra aynı yere aynı stant tekrar kuruluyor bunun üzerine zabıta görevlilerimiz gidiyorlar kendilerini uyarıyorlar, o sırada Milliyetçi Hareket Partisi aracı bir minibüs trafiğe kapalı alanda, yaya geçişi engelleyecek şekilde duruyor. Ekiplerimiz buraya araç girişinin yasak olduğunu söylüyor ancak Sayın Şimşek son derece agresif ve hakaret içerikli bir tavırla hem zabıta görevlilerimize hakaret ediyor hem de görevli memurlarımızın görevini yapmasına engel oluyor. Arkadaşlarımız stantları kaldırmak istiyorlar onlar tekrar ellerinden alarak tekrar kuruyorlar.
 
Sayın Şimşek’in beni araması üzerine telefonu açtım bende kendisine zabıta müdürümüze talimat vereceğimi konuyla ilgilenmesini sağlayacağımı söyledim. Zabıta Müdürümüzü aradım o an ulaşamadım, meşgul olduğunu düşündüm. Aradan kısa bir süre sonra Sayın Şimşek tekrar beni aramış olduğunu farkettim toplantıdan çıktım kendisini aradım. Zabıta Müdürümüze ulaşamadığımı muhtemelen Cuma namazında olduğunu beni arar aramaz kendisine YSK kararının uygulanması konusunda talimat vereceğimi kendisine söyledim. Telefonu kapadım Zabıta Müdürümüz aradı ona da aynen YSK’nın kararına bakın neyse o yapın dedim. Şimdi beyefendi diyor ki Recep Gürkan’ı aradım telefonlarımı açmıyor iki kez görüştük toplantıda iki kez daha arıyorsunuz kusura bakmayın ama ben seçilmiş bir belediye başkanıyım sizin sekreteriniz değilim. Sizin beni her aradığınızda size cevap vermenin dışında yönetmem gereken bir şehir, hizmet bekleyen Edirneliler var. “ diye belirtti.