info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Köşe Dönmek İçin Siyaset Yapıyorlar

Türkiye’nin saman ve koyun ithal ettiğini anlatan Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de toprak yok mu? Mera yok mu? İnsan, güneş yok mu? Hepsi var. Ama namuslu siyaset yok” dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’de namuslu, düzgün, ahlaklı siyaset olmadığını belirterek, “Çünkü siyasetçi köşeyi dönmek için Başbakan olmuş durumda, köşeyi dönmek için bakan olmuş durumda, köşeyi dönmek için belediye başkanı olmuş durumda. Bunu değiştireceğiz” dedi.
 
Kılıçdaroğlu, milletin Ak Parti’ye 13 yıl kredi açtığını, şimdi gelinen noktada 6 milyon 200 bin işsiz olduğunu söyledi. Türkiye’nin saman ithal ettiğini, koyun ithal ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, siyasetin köşeyi dönmek için araç yapıldığını görüşünü savundu. Kılıçdaroğlu, “Bunlar kurbanlık koyunu bile ithal ettiler. Türkiye’de toprak yok mu? Mera yok mu? İnsan, güneş yok mu? Hepsi var. O zaman niye ithal ediyoruz? Tek sorun var. Türkiye’de namuslu siyaset yok. Çünkü siyasetçi köşeyi dönmek için Başbakan olmuş durumda, köşeyi dönmek için bakan olmuş durumda, köşeyi dönmek için belediye başkanı olmuş durumda” diye konuştu.
‘Köşeyi millet dönecek’
 
Kılıçdaroğlu, 17 -25 Aralık yolsuzluk operasyonlarıyla ilgili ortaya çıkan tapelerden söz ederken de “Ben sabahın 6’sında oğluma telefon edip ’oğlum paraları sıfırladın mı’ demeyeceğim. Yok böyle bir şey. Benim hiçbir bakanımın yatak odalarında boy boy kasalar ve içinde dolarlar olmayacak. Benim bakanlarımın evlerinde, genel müdürlerimin evlerinde ayakkabı kutularında milyon dolarlar olmayacak. Köşeyi siyasetçi değil, köşeyi millet dönecek” dedi.
Kaynak : DHA