info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak İle Yılın Röportajı 5

Belediye Başkanının Olmazsa Olmazı Dürüst Olması

Röportajımızın son bölümünde,çok çarpıcı değerlendirmeler oldu.Bu değerlendirmelerimizde;
M.Ü:Vatandaşlar, “Kadir Albayrak sabah erkenden geliyor,geziyor,dolaşıyor.Ama gelgelelim,bizim köy yollarımız berbat,ondan sonra,Çiftlikönü’ne girdiğinizde ne trafik ne de yol ve ulaşım bakımından çalışma yapılmıyor.Salı pazarı kaldırılamıyor.Kaldırılamadığı için ulaşımda sıkıntı yaşanıyor,yollar çok berbat”gibi şikayetler geliyor.Ben de yazılarımda bunun sorumlusunun Süleymanpaşa belediyesinin olduğunu,Büyükşehirin olmadığını dile getirsem de bir çözüm olmuyor. “Kadir Albayrak,bu sokakları gezmiyor mu? Çiftlikönü’nü,Salı pazarını gezmiyor mu,köylerin durumunu görmüyor mu?” gibi şikayetler geliyor.Bu konuda ne düşünüyorsunuz sayın başkanım?
K.A:Ben bir şey söyleyeyim.Biz bu göreve beş yıllık hizmet için geldik, bir yılı bitti.Geride tam dört yıl var.Bu dört yıllık hizmet sonunda 1216 kilometrelik köy yolu sıcak asfalt, statik kaplama olarak tamamı yapılacak ,BU BİZİM SÖZÜMÜZ.Bu yıl üç tane grup yoluna başlıyoruz.Siz gelmeden önce,genel sekreter yardımcım gelerek haritada yerleri işaretledi, ihaleye çıkacağız ama neden hassas davranıyorum biliyor musun?KARAYOLLARI STANDARDINDA GRUP YOLU OLSUN İSTİYORUM.Yoksa,atarız sıcak asfaltı,üzerinden kamyon geçer,yayılır,patlar.
M.Ü:Tekrar masraf,tekrar bir külfet,doğru.
K.A:Muratçığım,yine siyaset kabul etmezsen,bir şey söylemek istiyorum;
M.Ü:Tabi ki
K.A:Geçen yıl,2013’de il özel idaresi 30 milyon lira borçlanarak grup yolları yaptı ve o zamanki siyasiler de,hatta sevgili Mustafa Yel de o yollarda epey fotoğraf çektirdiler.
M.Ü:Ben de haber yaptım.
K.A:Ama 30 milyon lirayı şimdi ben ödüyorum.Borcun tamamı bana kaldı.Artı hala bazı yolların kabulü yapılamıyor.Bazı noksanlıklar var ama onların hatası değil.Yollar yeterli hazırlıklar yapılmadan tamamlanmış.Kamyon geçtiğinde yollar bozuluyor. Tekrar müteahhidi çağırıyoruz.Ben böyle yapmak istemiyorum.Şimdi bu yıl bir ay içerisinde Ulaş’ta başlayıp,Saray’ın Çayla’sına kadar  giden grup yolu başlayıp,43 bin kilometre,karayolları standardında sıcak asfalt yapacağız.
M.Ü:Yani hepsi Aşağısevindikli yolu gibi mi olacak?
K.A:Onun daha güzeli,daha genişi olacak.İkinci sıcak asfaltımızı,buradan Malkara’ya giden istikamette Seymen’liye gidip,oradan Hayrabolu’nun Canhıdır köyünden çıkacak.38 kilometre.Üçüncü grup yolumuz da,İğnecik'ten başlayıp Sağlamtaş’a giden ara yolda başlayacak.Böylece,üç tane yolu bu sene yapıyoruz.Kendi araçlarımızı,kamyonlarımızı yaptık.üç tane asfalt makinası aldık.Bir de bu yıl 156 kilometre statik kaplama yapacağız.Saydıklarımın hepsi bu sene bitecek.ŞİMDİ SANA AÇIK ÇEK VERİYORUM,BU SENEDEN SONRA,2016-2017-2018 BÜTÜN PROGRAMLAR HAZIRLANIYOR.BÜTÜN BUNLARIN HEPSİ,2019-30 MARTTA AÇIKLADIĞIM SEÇİM İCRAATLARIMI SUNARKEN,1216 KÖY YOLUNUN HEPSİNİN YAPILMIŞ OLDUĞUNU GÖRECEĞİZ.Yollarda yamayı kaldıracağım.BUNA SÖZ VERİYORUM.
M.Ü:Başkanım,benim yazılarıma ve haberlerime duyarlılık gösterdiğinizi ve çözüm ürettiğinizi söylediniz.Ben de görüyorum.Özellikle Yeşilsırt için tüm şoförler ve halkı adına teşekkür ediyorum.
K.A:Yeşilsırt’ta lokantaların olduğu yerden giriş var.Orası hareketli bir yer.
M.Ü:Anıt-mezar da oldu.
K.A:Şu anda kalkınacak bir köyümüz olacak.Buradan Yukarısevindikli ve Kırkkepenekli yollarını yapacağız.Özellikle Kırkkepenekli-Muratlı arasını mutlaka yapacağız.
M.Ü:Sayın başkan,siz yazılarıma duyarlılık gösteriyorsunuz.Halim Orta zamanında Teski’de aynı şekilde.Yeni müdürden de duyarlılık bekliyoruz.
K.A:İsterseniz ŞAFAK BEYLE BİR RÖPORTAJ YAPABİLİRSİNİZ.
M.Ü:Yaparız efendim.Benim istediğim,sizin gösterdiğiniz duyarlılığı tüm belediye başkanlarının göstemesi için bu konuda bir telkininiz olursa,Tekirdağ için daha çok faydalı oluruz.
K.A:Bir yıl içinde epey bir mesafe aldık.2015’te tam oturduğu zaman,hizmetlerin %70’i Büyükşehirden görülecek.%30’u ilçe belediyelerine kalıyor.Murratlı’ya gelelim;Muratlı’da tenkit ettiler ama sorun değil.Ben her ilçede hizmet binası yaptım.Bunu yapmamın nedeni,aynı belediye içinde ilçe ve büyükşehir birimleri olunca,yetki kargaşası oluyor.Muratlı’da ana cadde ve büyük yollar Büyükşehirin.Tüm Büyükşehir birimleri  hizmet binamızdan idare edilecek.Otogarlar bize bağlandı.Artık vatandaş,cenaze,zabıta,ulaşım ve daha birçok sıkıntısını hizmet binamızda giderecek.Sistem oturduktan sonra,ben burada haftada iki kere kalacağım.üç gün ilçelerde olacağım,orada çalışacağım.Başkan odası benim değil,ben lüksü sevmem.Daire başkanlarım da o odada çalışacak.
M.Ü:Benim anlatmak istediğim,Aşağısevindikli parkının yanına su kuyusu yapılacaktı.Siz haberime istinaden müdahale ettiniz,Ahmet Poyraz Bey beni arayarak yerinin değiştirildiğini söyledi.Bu güzel bir çalışma.Yeşilsırt’ı yazdık,bu da güzel bir çalışma oldu.Siz de beni iyi tanırsınız,çıkar amaçlı haber yapmam.Amacımız Tekirdağ’a hizmet etmek belediye ve basın dayanışmasını sağlamak.Bu konuda tüm belediyelerden aynı yakınlığı ve desteği görmek istiyoruz.
K.A:Sevgili Murat,röportajı toparlarken şunu söylemek istiyorum;Öncelikle bu röportaj yapmana çok sevindim.Bu fırsattır.Karşılıklı sohbettir.Bundan sonra daha sık bir araya geliriz.Am bizi pek bulamayacaksınız.Çünkü hizmet maratonuna hızlı giriyoruz.
M.Ü:Bir yıl sonra bulabildim zaten.
K.A:Sabah erken kalkmaya gelince,ben bir model oluşturuyorum.Tekirdağ’da Ekrem Bey 38.,Ünal Bey 36.ŞARKÖY 18.Malkara 26. Belediye başkanı ama aynı tip model.Ama ben birinci ve kurucu Büyükşehirbelediye başkanıyım.bir model oluşturuyorum.Büyükşehir belediye başkanı mesaiye kalmamalı,halkın içinde olmalı.Sabah erken kalkıp gece geç gidecek.Zaman bizim için çok önemli.Daha önemlisi,halka pozitif enerji verecek.Ama olmazsa olmazı dürüst olacak.”Dedi.
 
                                                           - SON-
Kaynak : Murat Ürtekin