info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Pisliği Halının Altına Süpürecekler

Pisliği Halının Altına Süpürecekler

Ergene Nehri Trakya’nın en büyük çevre felaketi binlerce fabrikanın ve evsel atıkların kirlettiği nehir son günlerde yine gündeme geldi.  Ergene Nehri 1990 lı yıllarda içinde balıklar yaşarken, insanların rahatlıkla çevresinde balık tuttuğu, yıkandığı nehir şimdi zehir kusuyor. Çevredeki yanlış sanayileşme Ergene nehrinin sonunu hazırladı. Ergene nehrini temizlemek için yapılan girişimler ise hiçbir sonuç vermedi. 2011 yılında   hükümet Ergene Nehrini kurtarmak için Şafak Hakareti başlatmıştı. Uzmanlara göre hükümetin yaptığı Arıtma tesisleri ile hiçbir sonucun alınmayacağı yönünde. Planda yer alan bu tesislerden çıkacak kirliliğin kanal yoluyla Marmara Denizini diplerine verilmesinin ise yeni ve daha büyük bir felakate yol açacağı savunuluyor. Vatan Partisi Ergene Nehri kenarına giderek incelemelerde bulundu. Milletvekili adayları burada açıklamada bulundu.  1. Sıra Milletvekili Adayı Aynur Çalım; “kanal yoluyla Ergene Nehri kirliliğini Marmara Denizine dökülmesi pisliğin halının altına sürüpülmesidir.”
 
 
Hepimiz Hasta olduk.  
Bölgede yaşayan halk Ergene Nehri temizlensin hepimiz hasta olduk diye ferhat etti. “biz burada yaşıyoruz. Hemen nehrin kenarında pencere cam açamıyoruz. Çocuklarımız bronşit oluyor. Hepimiz allerjı hastasıyız. Kanser olanlar var. Bu nehir bir an önce temizlensin” dedi. 
Ergene Nehri Milli Hükümet Kurulduğu Zaman Temizlenir.
Basın açıklamasına Vatan Partisi 1. Sıra Tekirdağ M.vekili adayı Aynur Çalım ve 2. Sıra Adayı Bahadır Berk’in yanı sıra Tekirdağ il Başkanı Hayri Çaktı katıldı. Ergene nehri kenarında yaşayan insanlar da Vatan Partililere destek verdi. Açıklamayı 1. Sıra Milletvekili Adayı Aynur Çalım Yaptı: “Yanlış sanayileşme sonucu Ergene Nehri bugün bu durumda. Ergene zehir kusuyor. Ergene Nehri kurtarılmayı bekliyor. Burada yaşayan insanlar rahat nefes almak istiyor. Biz Vatan Partisi olarak şunu söylüyor. Planlı sanayileşme çevreyi doğayı koruyan sanayileşme olması gerekli gelişi güzel yapıldığı zaman bu sonuçlar ortaya çıkıyor. Çözüm Milli Hükümeti kurmaktır.” Dedi. 
Çevreyi ve hayvanı Sevmeyen insandan korkarım
 
 
2. Sıra M.vekili adayı Bahadır Berk ise şunları söyledi. Benim en çok korktuğum insan tipi şudur. Bir çevreyi sevmeyen iki hayvanı sevmeyen insandan korkarım. Bu hükumet 12 yıldır Ergene Nehri için hiçbir  şey yapmadı. Bizim çözümlerimiz var planlı sanayi yapacağız. Endüstriyel dönüşüm şart. Bunu milli hükumetle başaracağız.” Dedi.
Kaynak : Murat Ürtekin