info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Genç Erkeklerde Türkiye Şampiyonu Banvit Bandırma Kırmızı Oldu

Genç Erkeklerde Türkiye Şampiyonu Banvit Bandırma Kırmızı Oldu

Tekirdağ İsmet İnönü ve Atatürk kapalı Spor Aalonunlarında 19 - 24 Mayıs 2015 tarihleri arasında 16 takımın katılımıyla düzenlenen Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası maçları bu gün yapılan final maçıyla tamamlandı.Final maçında Bandırma kırmızı Darüşşafaka Doğuş Sk. 75 -95 mağlup etti.
 
 
Türkiye Basketbol Federasyonu Yurtiçi Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Altyapı Faaliyetleri 2014-2015 Sezonu Genç Erkekler Türkiye Şampiyonasında Bandırma Kırmızı, şampiyonluğa ulaştı. Bandırma Kırmızı, final mücadelesinde karşılaştığı Darüşşafaka Doğuş’u 95-75’lik skorla mağlup ederek, 2014-2015 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.
 
Kerem Aydan Özel’in 18 sayı- 3 ribaund- 14 asist ve Metehan Akyel’in de 15 sayı- 12 ribaund ile double double yaptığı mücadelede ayrıca Rıdvan Öncel de 23 sayı- 2 ribaund- 6 asistlik performansıyla ön plana çıktı. Bandırma ekibinde Erkan Yılmaz 16 sayı- 9 ribaund- 1 asist ve Haluk Türkyılmaz da 12 sayı- 2 ribaund ile takımına katkı sağladı.
 
Darüşşafaka Doğuş’ta ise Mehmet Alemdaroğlu 14 sayı- 10 ribaund ile double double yaptı. Bu karşılaşmada ayrıca İstanbul ekibi adına Umut Geçen 14 sayı- 2 ribaund- 2 asist ve Taha Sezer de 10 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı.
 
Bireysel Ödüller Sahiplerini Buldu
Bandırma Kırmızı’nın şampiyonluğuyla sona eren Genç Erkekler Türkiye Şampiyonası’nda bireysel ödüller de sahiplerini buldu.
 
Turnuvada en değerli oyuncu, şampiyonluğa ulaşan Bandırma Kırmızı’dan Rıdvan Öncel seçildi. Başarılı oyuncu final karşılaşmasında Darüşşafaka Doğuş karşısında 23 sayı- 2 ribaund- 6 asist ile oynamıştı.
 
Genç Erkeklerde Bireysel Ödüller şu şekilde:
En Değerli Oyuncu: Rıdvan Öncel (Bandırma Kırmızı S.K.)
En İyi Guard: Umut Geçen (Darüşşafaka Doğuş S.K.)
En İyi Forvet: Erkan Yılmaz Bandırma Kırmızı S.K.)
En İyi Pivot: Ömer Faruk Yurtseven (Fenerbahçe ÜLKER S.K.)
Asist Kralı: Kerem Aydan Özel (Bandırma Kırmızı S.K.)
Ribaund Kralı: Recep Solak (Turgut Özal Ünv. S.K.)
Sayı Kralı: Egehan Arna (Fenerbahçe Ülker S.K.)
 
Bireysel başarı ödüllerini Süleymanpaşa belediye başkanı Ekrem Eşkinat, kent konseyi başkanı Ecz. Ufuk Bekir Ersöz, TREDAŞ klüp Başkanı Zeki Çaçlışkan, Kültür ve Truzim müdür vekili Naşit Oskay, Telekom spor kulübü başkanı yard. Tuncay Karakuş, Milletvekili adayı İlhami Özcan Aygun eşi Tek Yıldız 59 kulüp başkanı Gülseren Özcan Aygun, Çorlu belediye başkan yrd., Çorlu Belediye Gençlik ve Spor Kulübü başkanı Hasan Eligül kupa ve madalyaları da Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa belediye başkanı Ekrem Eşkinat, Gençlik Spor il müdürlüğü şube müdürü Abdülkerim Kasap, Basketbol il temsilcisi Şükrü Koşar, Büyükşehir bel. Başk. Basın Halkla ilişkiler dairesi başkanı Ahmet R. Poyraz, Türkiye Gençler Basketbol şampiyonası organizasyon komitesi adına Burhan Ertetik, Melih Ergene tarafından verildi.
 
Genç Erkekler Türkiye Şampiyonasında son gün oynanan maçların ardından oluşan sıralama şu şekilde:
1. BANDIRMA KIRMIZI S.K.
2. DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ S.K.
3. BUCA BELEDİYE S.K.
4. PERTEVNİYAL S.K.
5. FENERBAHÇE ÜLKER S.K.
6. TOFAŞ S.K.
7. PINAR KARŞIYAKA S.K.
8. ATAŞEHİR YILDIZLARI S.K.
9. TÜRK TELEKOM S.K.
10. TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ S.K.
11. T.E.D. KOLEJ S.K.
12. BEŞİKTAŞ J.K.
13. BANVİT S.K.
14. FİNAL GENÇLİK S.K.
15. AKHİSAR BELEDİYESİ S.K.
16. ÖRNEK KOLEJ S.K.
Kaynak : Tekirdağ Yeni Haber