info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Festivale Günler Kala Sahil Projesi Halen Tamamlanamadı

Süleymanpaşa sahil birinci etap çevre düzenleme ihalesini kaplumbağa hızında ilerliyor. Bu hızla giderse festivale yetiştirilmesi amaçlanan projenin tamamlanamayacağı ileri sürülüyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa sahil birinci etap çevre düzenleme ihalesi 1 milyon 524 bin TL’ye CHP eski merkez ilçe başkanı ve Süleymanpaşa Belediye Başkan aday adayı Murat Emre Kervancılar’ın sahibi olduğu MEK Yapı’ya verilmişti. 03.04.2015 tarihinde başlayan projenin 18.06.2015 tarihinde bitirilmesi öngörülüyor. Belediye  projenin bir festivalden önce 10 Haziran’da bitirilmesini amaçlıyor.
 
Kervancılar tarafından yapılan proje adeta kaplumbağa hızında ilerliyor. İnşaatın bazı bölümlerinde ise büyükşehre ait iş makinelerinin çalıştığı görülüyor. Bin 200 metrelik yolun sadece 200 metrelik bir bölümünde beton işlemi yapıldığı kaydedildi. Kiraz Festivali’nin başlama tarihi olan 10 Haziran’dan önce ise projenin bitirilmesinin olanıksız olduğu kaydedildi.
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Oktay Çolpan, “ihalenin adı Tekirdağ Süleymanpaşa sahil birinci etap çevre düzenleme ihalesi. Birinci etapta Yüyüyüş yolu, bisiklet yolu ve koşu yolu var. İhale bedeli  1 milyon 524 bin TL. Yüklenici firma MEK Yapı Murat Emre Kervancılar’a ait firma. 21.04 2014 başlama, 18.06.2015 işin bitim tarihi. Biz bu tarihten önce bitirmeyi planlıyoruz. Daha önceden bitireceğiz.” dedi.
 
Çalışmaların daha erken biteceğini kaydeden Çolpan, “Çalışma alanı bin 200 metre uzunluğunda. Barış ve Özgürlük Parkı’ndan başlayıp, İlhan Restorant’da bitecek bir proje. Bunun esprisi yürüyüş, bisiklet ve koşu yolu düşünülmüştür. Bu proje büyük proje. Birinci etabın ihalesini yaptık. İkinci etap için de çalışma yapıyoruz. Yürüyüş yoluna mevsim ve deniz şartlarına dayanıklı bazalt taşı kullanılacak” şeklinde konuştu.
 
Bisiklet yolunun da olacağını aktaran Çolpan, “Koşu yolunda zeminin sertliğini yumuşatmak için kauçuk döşenecek. Bisiklet yolunda mavi kaplamalı yol yapılacak. Yol güzergahında oturma grupları yapılacak. Kent donatı elamanları, kamelyalar, çöp kutuları, bisiklet park yerleri olacak. Aydınlatma elamanları materyaller bulunacak. Bunlar birinci etabın çalışmaları. Festivalden önce bitirmeyi amaçlıyoruz” sözlerini ifade etti.