info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sağanak Yağış Çerkezköyü Suya Gömdü

Dün aniden bastıran yağmur, bir saat içerisinde Çerkezköy’ü esir aldı.

Sağanak, rögarların tıkanması nedeniyle alçak noktalarda sel baskınlarına neden oldu. Aşırı yağış trafikteki sürücülere de zor anlar yaşattı. Belediye ekipleri, yetişebildikleri noktalarda iş makineleri ile rögar kapaklarını açarak yağmur sularının tahliyesi için çalıştı.
 
Trakya’yı etkisi altına alan yoğun yağış, dün Çerkezköy’de hayatı olumsuz etkiledi. Öğleden sonra 14.30 sularında bastıran yağmur ilçe merkezinde etkili oldu. Her yağmurda dere taşkını ve su baskınlarıyla başı derde giren Çerkezköy dünkü yağışta büyük bir felaketin eşiğinden döndü. Bir saat süren yağış özellikle alçak noktalarda etkisini gösterdi.
 
BSH KAVŞAĞI TIKANDI
 
Dün göle dönen Çerkezköy’de özellikle BSH kavşağında rögarların tıkanması nedeniyle Çorlu istikametinden gelen araçlar ilçe merkezine girmekte zorlandı. Çerkezköy Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan Köşem Kavşağında da rögarlar taştı. Gazi Osman Paşa Mahalle Muhtarlığı’nın önünde bulunan alanda rögarların tıkanması ile birlikte yaşanan felakette Çerkezköy Belediye ekipleri uzun süre çalışma gerçekleştirdi. Ekipler tıkanan rögarların açılması için yoğun gayret gösterdi.
 
BAĞLIK MAHALLESİ’NDE EVLER SULAR ALTINDA KALDI
 
Yaklaşık iki saat süren yağıştan Bağlık Mahallesi de nasiplendi! Özellikle Roman vatandaşların yaşadığı mahallede birçok ev sular altında kaldı. Zeminle düz taban olan evlerin içerisini yağmur suları doldurdu. Evleri yağmur suyu ile dolan vatandaşlar Belediye’ye tepki gösterdi. Bu sırada bazı noktalarda çalışma yapan Çerkezköy Belediye ekiplerine tepki gösteren vatandaşlar, “Her yağmur yağdığında aynı sorun ile karşı karşıya kalıyoruz. Mahallede bütün evler sular altında kaldı. Belediye ekipleri neredeler. Bu rezilliği görmüyorlar. Yeni aldığımız eşyalar kullanılmaz hale geldi. Bütün eşyalar kullanılmaz hale geldi. Biz akşam nasıl nerede kalacağız.”diye çıkıştı. Bir çok noktada yağışın etkisini göstermesi, baskınların yaşanması belediye ekiplerin yetersiz kalmasına neden oldu. Belediye ekipleri özellikle Emniyet güçlerinin aciliyetini dikkate alarak gösterdiği noktalarda çalışma yaptı.
 
İMAR SİTESİ YİNE SULAR ALTINDA
 
Bu arada daha önceki yağışlarda birçok kez sular altında kalan İmar Sitesi, dünkü yağıştan en fazla etkilen bölgeler arasında oldu. İmar Sitesi’nin bahçesi yağmur sularıyla  dolup taştı! Sitenin bahçesi ağzına kadar yağmursuyu ile dolarken, apartman sakinleri evlerinden dışarı çıkamadı.  Bu arada sitenin bahçesine park edilen otomobillerde yağmur sularından büyük ölçüde etkilendi.  Bir aracın camı açık olması nedeniyle, içerisine de yağmur suları doldu. Araçlar yağmur suyu ile dolan bahçede adeta kayboldu. Polis ekiplerinin haber vermesi üzerine İmar Sitesi’ne gelen ekipler, su tahliyesi gerçekleştirdi. Uzun süren tahliye sonucu akşam saatlerinde bahçenin suyu tahliye edilebildi. Yine Gazi Osmanpaşa Mahallesi Cefa Sokak'taki evlerin birinci katlarını su bastı. Çerkezköy’de 50’ye yakın iş yeri sulara teslim olurken, bazı vatandaşlar kendi imkanları ile evlerindeki yağmur sularını tahliye etmeye çalıştığı gözlendi. Vatandaşlar, ailece kovalarla yağmur sularını tahliye etmek için gayret gösterdi. İlçe merkezinde sağanak yağışın ardından su basan kesimlerde vatandaşlar belediye ekiplerini bulamayınca rögar kapaklarını kendileri açmaya çalıştı. Vatandaşlar tıkanan rögarları açmak için yoğun bir çalışma içine girdi.
 
YAĞMUR SULARI ASFALTI SÖKTÜ
 
Hayri Batur Caddesi'nde bulunan yol da ise rögarın tıkanması nedeniyle biriken suların etkisiyle asfalt söküldü. Bu sel baskınında, Çerkezköy Hükümet Konağı herhangi bir hasar görmedi. Önceki yağışlarda hep sular altında kalan Hükümet Konağı’nda yapılan çalışmaların etkili olduğu gözlendi.