info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Afrika’nın Meşhur Aslanı Cecil Öldürüldü

Afrika’nın sembollerinden biri olan Cecil adlı aslan, kaçak avcılar tarafından öldürüldü. Yetkililer 13 yaşındaki aslanın öldürüldükten sonra derisinin yüzüldüğünü ve kafasının kesildiğini belirtti.

Zimbabwe'deki Hwange Ulusal Park'ta yaşayan ve Oxford Üniversitesi'nin yürüttüğü koruma projesi kapsamında boynunda GPS tasması bulunan Cecil, buna rağmen avcıların kurbanı oldu. Guardian'ın haberine göre, Cecil'i öldüren kaçak avcılardan biri parkta çalışan bir korucu. Korucunun İspanyol olduğu öğrenilen birisinden 50  bin Euro  para aldığı belirtildi.
 
6 YAVRUSU DA ÖLECEK
 
Kaçak avcıların Cecil'in dikkatini çekerek, park sınırlarından çıkmasını sağladığı, bu sayede 'yasal' olarak aslanı öldürmeyi amaçladıkları ifade edildi. Okla vurulan Cecil, yetkililerin onu aradığı 40 saatlik süre içinde vurularak öldürüldü ve derisi yüzüldü.
 
Zimbabweli vahşi doğa yetkilisi Johhny Rodrigues, 'Cecil'in geride kalan altı yavrusunun, eşlerine babalık yapmak isteyecek yeni erkek aslan tarafından öldürüleceğini' söyledi. Rodrigues bu durumun yaşanan trajediyi daha da artırdığını ifade etti.
 
İSPANYA'YA 450 ASLAN KAFASI GELDİ
 
Yetkililer, İspanya'nın Afrika aslanlarının kafasına yıllardır büyük paralar ödediğini belirtti. İspanya merkezli kaçak avcılık karşıtı Chelui4lions derneğinden Luis Munoz, 2007-2012 yılları arasında İspanya'ya en az 450 aslan kafası geldiğini söyledi. Almanya'ya ise bu süreçte 100 aslan kafası gönderildi. Munoz bu durumun önüne geçilebilmesi için tüm Avrupa ülkelerinin ortak hareket etmesi gerektiğini belirtti.