info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy Belediyesi’nin Çöp Konteynerları Dezenfekte Ediliyor

Çerkezköy Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda yaptığı ‘Çöp Toplama ve Nakli’ ihalesinin ardından ihaleyi kazanan firma bir adet çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte aracını alarak ilçe genelindeki çöp konteynerlerini periyodik aralıklar ile yıkama ve dezenfekte işlemine başladı.

230 BAR BASINÇLA YIKANIYORLAR
 
İlçe genelinde hizmet vermeye başlayan çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte aracı yaklaşık 230 bar basınçlı ve deterjanlı su ile konteynerlerin içini ve dışını yıkayarak tertemiz hale getiriyor. Kapalı kasa içerisinde özel aparatı ile konteynerleri yıkayan çöp konteyner yıkama ve temizleme aracı, atık suları da kesinlikle cadde ve sokaklara sızdırmıyor. 
 
KONTEYNERLER YIKANIP, DEZENFEKTE EDİLECEK
 
Çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte aracının hizmete girdiğini belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Hizmete giren yeni konteyner yıkama ve dezenfekte aracı ile ilçemiz mücavir alanı içerisindeki tüm konteynerler periyodik aralıklar ile yıkanıp, dezenfekte edilerek hijyenik bir hale getirilecek. Bu sayede konteynerlerin çevreye kötü koku ve mikrop yayma gibi olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.