info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden Tarıma Büyük Destek

Hayvancılığın yaygın olduğu yöremizde meraların daha verimli hale getirilmesi için 800 Bin kiloya yakın gübre kullanıldı, meralarda kullanılan gübre miktarı önümüzdeki yıl sonuna kadar 1.5 Milyon Kilo’ya ulaşacak.

Ülkemizin pek çok yerinde olduğu gibi Tekirdağ’daki meraların da organik madde yetersizliği bakımından son derece fakir durumda olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Dodurka hayvan yetiştiricilerinin verimsiz mera alanlarından yeterince faydalanamadıklarını vurguladı. Yetiştiricilerin en önemli giderlerden biri olan hayvanların kaba yem ihtiyaçlarını daha pahalı kaynaklardan karşılamak zorunda kaldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Dodurka, uygun nitelikte gübre kullanılarak meraların daha verimli hale getirildiğini, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da konuya özel bir önem verdiğini söyledi.
 
Alınan sonuçları ve hedefleri rakamlarla açıklayan Prof. Dr. Dodurka “Tekirdağ İl genelinde, bu yıl sekiz ilçemizin 19 mahallesinde 796.250 Kilo gübre kullanılarak toplam 31.850 dönüm mera arazisinde iyileştirme sağlandı. Hayvanların meradan yararlanma oranının bariz şekilde artması nedeniyle, Tarımsal Hizmetler Dairesinin Başkanı Yük. Müh. Hacı ASLAN’ın yürüttüğü bu projeden hayvan yetiştiricilerinin oldukça memnun kaldıklarını duyuyoruz.” dedi.
 
MERA İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK
 
2016 yılında da mera iyileştirme çalışmalarının sürdürüleceğini, 25.015 dönüm mera alanına 625.375 kilo gübre atılacağını ve böylece toplamda 56.865 dönüm mera arazisinde iyileşme elde edileceğini belirten Prof. Dr. Dodurka sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Hayvancılığın son derece zor koşullarda yapıldığı ülkemizde hayvancılığın can damarlarından olan meralarda sağlanan bu iyileştirmenin Tekirdağ hayvancılığına olan katkılarını değerli halkımızın takdirlerine sunuyoruz.”
 
Prof. Dr. Dodurka, önümüzdeki dönemde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin tarım alanındaki etkinliklerinin artarak sürdürüleceğinin müjdesini de verdi.