info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gökyüzü Tırı Tekirdağ da

Aygaz Kurumsal İletişim Sorumlusu Eda Gökay, Yapılan Araştırmalara Göre, Türkiye de, Dünya ve Avrupa ya Göre İklim Değişikliği Konusunda Farkındalık Daha Az Dedi

Aygaz Kurumsal İletişim Sorumlusu Eda Gökay, 'Yapılan araştırmalara göre, Türkiye'de, dünya ve Avrupa'ya göre iklim değişikliği konusunda farkındalık daha az' dedi.

'Yarın Hava Nasıl Olacak?' kampanyası kapsamında küresel iklim değişikliğine karşı kamuoyundaki farkındalığı arttırmayı amaçlayan Aygaz'ın 'gökyüzü tırı' Tekirdağ'a geldi. Gökay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevre konusunda bilinçlendirme kampanyası yürüttüklerini belirtti.

Çevre ve Orman Bakanlığı himayesinde, Aygaz'ın çevre projesi kapsamında gökyüzü tırını oluşturduğunu bildiren Gökay, tırın içinde planetaryum ve sihirli küre bulunduğunu ifade etti.

Bu sayede, görsel anlamda katılımcıları bilgilendirdiklerini anlatan Gökay, yerküreyi uzaydan gözlemlermiş gibi yapılan eğitimlerin yanı sıra çeşitli bilgilendirici Oyunlarda oynandığını söyledi.

Gökay, şöyle konuştu:

'Yapılan araştırmalara göre, Türkiye'de, dünya ve Avrupa'ya göre iklim değişikliği konusunda farkındalık daha az. Biz de bu doğrultuda hareket ederek toplumda farkındalık uyandırmayı hedefledik. Gökyüzü tırıyla hedefimiz doğrultusunda 10 il gezdik. Şu anda 11. ilimiz olan Tekirdağ'da bulunuyoruz.'

Konuşmanın ardından, planetaryum ve sihirli küre vasıtasıyla katılımcılar görsel olarak bilgilendirildi.