info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı’da Sessiz 30 Ağustos Kutlaması

Muratlı,yeni kaymakamı Erkan Çapar’la,30 Ağustos Zafer bayramında buluştu.Şehit haberleri ve güvenlik zaafiyeti nedeniyle şölensiz kutlanma kararı alınan kutlama töreni,anma törenine dönüştü.

Yeni Muratlı kaymakamı Erkan Çapar’ın ilk resmi etkinliği olması sebebiyle ayrı bir önemi olan kutlama töreni,Muratlı Hürriyet meydanı Atatürk heykeli önünde saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı.Çelenk koymanın ardından Jandarma astsubay Cem Yılmaz,günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
 
Asb.Cem Yılmaz konuşmasında, “Bugün,zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan kahraman Türk ordusunun,Türk milletini yok etmeye ve Türk vatanını istilaya kalkışan düşmana karşı kazandığı şanlı zaferin 93.yıldönümüdür.
 
Tarih boyunca esaret altında yaşamayan asil Türk milleti,bütün zorluk,yokluk ve yorgunluklara rağmen,ordusu ile el ele vererek başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde,kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen güçlü düşman ordularına ve onlarla işbirliği yapan hainlere karşı topyekün bir milli mücadele başlatmış,şanlı bir zafer kazanarak bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur.
 
Bu zafer,sadece savaşa son vermekle kalmamış,modern Türkiye’yi yaratmak için ilk kıvılcım ve güç olmuştur.
 
93 yıl önce Türk ulusunun bin yıldır yurt yaptığı Anadolu’yu istila etmek ve paylaşmak için büyük bir ihtiras içerisinde saldıran düşman ordularına karşı,yüreğindeki vatan sevgisi ve üstün cesareti ile ülkesini kanının son damlasına kadar koruyan Türk askerinin,bugün de bu uğurda,aynı inanç ve azimle canını seve seve feda edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır”Dedi.Şiirlerin okunmasının ardından,programın ilk bölümü sona erdi.
 
30 Ağustos programının ikinci bölümü,Atatürk’ün Muratlı’ya geldiğinde kaldığı Atatürk evinde gerçekleştirildi.Kaymakam Erkan Çapar,ziyaret hakkında bilgi aldı,o dönemde yaşayanların yakınlarıyla ve gazilerle sohbet etti.Günün anısına Atatürk evi önünde fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.