info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı’da Pazarcı Esnafı İsyan Etti

Muratlı’da her Çarşamba tezgah açan pazarcılar,Nazım Sav caddesine asfalt dökülmesi nedeniyle,Pazar yerinin mahallelerin en ücra köşeye taşınmasına isyan etti.

Sabah saatlerinde Muratlı’ya gelen pazarcılar,tezgahlarını açmadı ve Muratlı Belediyesine topluca giderek,belediye başkanı Nebi Tepe’ye  değişiklik için tepkilerini dile getirdiler.
 
Yapılan değişiklikle,vatandaşların tezgahlarına uğramadığını,bu nedenle mağdur olduklarını söyleyen pazarcılar, “Başkanım,bizi yerlerimizden ederek  zarara uğrattınız.Halk tezgahlarımıza gelmek istemiyor.Bizi Muratlı’nın bir ucuna attınız.Biz eski yerimizi istiyoruz” Dediler.
 
Nazım Sav Caddesinin artık Pazar  yeri olarak kullanılmayacağını söyleyen belediye başkanı Nebi Tepe, “ben de eski pazarcıyım.Siz her gördüğünüz yerek kazık çakıp,benim kaldırım taşlarıma ve yoluma zarar veriyorsunuz.Yeni gösterdiğimiz  yerde bile hemen kilit taşlarıma sorgusuz sualsiz kazıklarınızı çaktınız.Nazım Sav caddesine milyonlarca lira harcanıp asfalt yapıldı.Kazıklarla yolumu bozdurmam.”Dedi.
Pazarcıların kazık çakılmayacağına dair noter huzurunda ve tazminat şartıyla anlaşma imzalama teklifine olumsuz yanıt veren Nebi Tepe, “Ben de pazarcılıktan gelmeyim.bu konuda Pazar esnafının garantisi yok.Bu riski göze alamam” demesi üzerine tartışmalar sürerken,yeni Pazar yeri güzergahı üzerinde uzlaşıldı ve yeni yerlerin önümüzdeki haftaki Pazar yeri düzenlemesi üzerinde mutabık kalındı.
Bu görüşmeden memnun olmayan birçok esnaf  tezgahlarını açmadı.