info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Aşağısevindikli Çiftçileri Valilikten Destek Bekliyor

“Karayolları Bizi Mağdur Etti, Bunu Önleyin

Muratlı ilçesinin yeni mahalle olmuş köyü Aşağısevindikli çiftçilerinin Karayollarına öfkesi dinmek bilmiyor. Çevre yolunun köylerinin yanından geçecek olması vesilesiyle gerçekleşen yol yapım çalışması esnasında çıkan topraklar, Aşağısevindikli mera alanı ve çiftçilerin tarlalarına dolduruldu. Toprak dolgusu nedeniyle işgal olunan tarla ve mera alanı, mahallenin içinden geçen derenin taşmasına neden oldu. Bu taşma nedeniyle Süleymanpaşa içme suyu kuyularının da cam seviyesinin üzerine kadar kimyevi atık dolu dere suyunun yükselmesine neden olarak temiz suya karışma riskine neden oldu.
 
 
Süleymanpaşa’nın içme suyu kuyularına ve meralar ile tarlalara yayılan kimyevi atık dolu dere suyu konusunda tepkisini dile getiren tarla sahiplerinden Sami Ürhan, “Bu dere daha önce de taştı. Evlere ve tarlalara daha önce de zarar verdi. Fakat çevre yolu çalışmasından çıkarılarak buraya yığılan toprak nedeniyle köyün mera alanını ve bazı tarlaları doldurdular. Bir buçuk iki metre yüksekliğindeki toprak yığını nedeniyle dere akacak yer bulamadığı için tarlalarımızı su basıyor. Biz bu toprağı istemiyoruz. Alsınlar, götürüp başka yere atsınlar” Dedi.
 
 
AŞAĞISEVİNDİKLİ ÇİFTÇİSİ ERCAN KAYA;” YETKİLİLER BİZE SAHİP ÇIKMIYOR”
Bir diğer tarla sahibi Ercan Kaya, “Bu toprak dolgu nedeniyle tüm köylü mağdur olduk. Bu kadar az bir yağmurda böyle bir felaket oluyorsa, maazallah kuvvetli bir yağmurda köyümüzü su basar. Ben Muratlı belediyesine, Büyükşehre, Valiliğe gittim ama kimse bizi umursamadı. YETKİLİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ” DEDİ.
 
 
En yaşlı çiftçilerden Ahmet Kaya, “bu alanda önceden suyun aktığı çataklık dediğimiz su kanalı vardı.Buraya suyun rahatça tahliyesi için iki tane menfez yaptılar ama sizin de gördüğünüz gibi bu menfezler dere taşmasında çözüm olmaz.bir günde tıkanır.YAKINDA KÖYÜMÜZ DE HAYVANLARIMIZ DA MERAMIZ DA  TARLALARIMIZ DA SULAR ALTINDA KALACAK.BU TOPRAKLARI BURADAN ALIN” Dedi.Toprakların başka yere taşınmasını isteyen köylüler,YETKİLİLERDEN BU KONUDA GEREĞİNİ YAPMALARINI BEKLİYORLAR.
Kaynak : Murat Ürtekin