info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Milli Takım Muciye İmza Atıyor

Çek Cumhuriyeti’nin eski teknik patronu Karel Brückner, karşılaşmadan sonra Fatih Terim’i özel olarak tebrik etti.

A Milli Takımımız’ın, 2008 Avrupa Şampiyonası finallerinde 2-0 geriden gelerek 3-2 yendiği Çeklerin kurt hocası, Terim’e hakkını teslim etti, “Play-off biletini almanız çok zor görünüyordu ama yine bir mucizeye imza atıyorsun. Bu takım Fransa’da olmayı fazlasıyla hak ediyor” dedi.
 
A Milli Takımımız’ın önceki akşam Prag’da Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 mağlup ettiği karşılaşmayı izleyenler arasında ev sahibi ülkenin eski teknik patronu olan Karel Brückner de vardı. Fatih Terim yönetimindeki ay-yıldızlı ekibin, 2008 Avrupa Şampiyonası finallerinde 2-0 geriden gelerek, 3-2 kazandığı tarihi maçta Çek Milli Takımı’nın başında bulunan Brückner’in, önceki gece karşılaşmanın hemen ardından Terim’i özel olarak tebrik ettiği öğrenildi.
 
75 yaşındaki kurt hocanın, Fatih Terim’le bir araya geldiği sohbette, “Tıpkı 2008 Avrupa Şampiyonası’ndaki gibi yine bir mucizeye imza atıyorsunuz. İzlanda karşısında ihtiyacınız olan puan ya da puanları alacağınıza inanıyorum. Play-off şansınız az görünüyordu ama hiç pes etmediniz ve performansınızı sürekli yukarıya taşıdınız. Sizi ve takımınızı tebrik ediyorum. Türk Milli Takımı, Fransa’daki finallerde olmayı fazlasıyla hak ediyor” ifadelerini kullandığı belirlendi.
 
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Şampiyonası’nda bileğini büktüğü Karel Brückner’e övgü dolu sözleri ve nezaketi için teşekkür etti.
 
Ay-yıldızlı çalıştırıcının, “Önümüzde artık sadece İzlanda engeli kaldı. Sizin de çok güzel ifade ettiğiniz gibi bu takım Fransa’da olmayı hak ediyor. Dilerim son maçta her şey plandığımız gibi gerçekleşir ve Fransa’ya gideriz. Ben de Çek Milli Takımı’na finallerde başarılar diliyorum” diye konuştuğu aktarıldı.