info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu da kanola tarla günü

Hayrabolu Kaymakamı Ali Fuat Türkel, "Bitkinin kumlu ve yükseltili bölgelerde iyi verim alınması nedeniyle çiftçilerimiz tarafından ekimi yapılmaya başladı" dedi.

Türkel, Hayrabolu da Önder Çiftçi Danışmanlık Derneğince Çıkrıkçı Köyü nde düzenlenen Kanola Günü nde yaptığı konuşmada, Hayrabolu da çok verimli toprakların bulunduğunu söyledi. İlçede tarım ile birlikte hayvancılığında geliştiğini ifade eden Türkel, tarım ve hayvancılığın ayrılmaz ikili olduğunu belirtti. 664 bin dekar ekilebilir arazisi bulunan Hayrabolu da her yıl yaklaşık 300 bin ton hububat ekimi gerçekleştirildiğini ifade eden Türkel, şöyle devam etti: "Bu da gösteriyor ki çiftçilerimiz bu kadar ürün yelpazesinin içerisine kanola bitkisini de ekledi. Bitkinin kumlu ve yükseltili bölgelerde iyi verim alınması nedeniyle çiftçilerimiz tarafından ekimi yapılmaya başladı. Burada yaptığı önderlik nedeniyle Önder Çiftçi Danışmanlık Derneğini kutlamak gerekiyor. Bu yılın çiftçilerimize iyi hasatlar getirmesini temenni ediyorum."

Hayrabolu belediye Başkanı Hasan İrtem de kanola bitkisinin Trakya da ekiminin yaygınlaşmasıyla, yağlık ayçiçeği bitkisinin alternatifi durumuna geldiğini belirtti.

İrtem, kanolanın kısa geçmişi olmasına rağmen her geçen yıl ekiminde artış yaşandığını kaydetti. Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Ziraat Mühendisi Raşit Akar da, katılımcılara, kanola bitkisinin ekiminden bitkinin gelişimine, gübrelenmesi ve hasadının yapılmasına kadar süreç hakkında bilgi verdi.