info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Nkü Ve Graz Üniversitesi İş Birliği Protokolü İmzaladı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (Nkü) Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Avusturya Graz Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Enstitüsü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Avusturya Graz Üniversitesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Enstitüsü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

NKÜ'nün Değirmenaltı Yerleşkesi Primat Salonunda düzenlenen imza törenine Avusturya Federal Bilim ve Araştırma Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Muhittin Şimşek, Üniversite rektörleri ve akademisyenleri katıldı.

Avusturya Federal Bilim ve Araştırma Bakanı Prof. Dr. Beatrix Karl, üniversitelerin bu şekildeki işbirliklerine ihtiyacı olduğunu ifade ederek,"Bilimler sınırların ötesine geçiyor. Bilim artık uluslararası sınırlar içinde kalmıyor ve bunu aşıyor. Hem araştırmacı insanlara hem de geç öğrencilere başka ülkelere gitme araştırma yapma fırsatı tanımalıyız. Gençlerin bilimsel çalışmalarına destek vermeliyiz. Bilimsel çalışmalarının yanı sıra farklı kültürleri de tanıyacaklardır."dedi.

Namık Kemal Üniversitesi'nin 56 Üniversite ile işbirliği yaptığını açıklayan YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, YÖK olarak kendilerine 8 hedef belirlediklerini söyledi. Şimşek, 'Bilimde artık dört duvar arasında kalmak yoktur. Hiçbir alanda kendinizi sınırlayamazsınız. Bugün burada ülke arasında anlaşma imzalanacak bu bilimsel faaliyetlerle Viyana'da üretilen bir şey Tekirdağ'da paylaşacak. Tekirdağ üretilen bir şey Viyana'da paylaşılacak. Bununla beraber sosyal ekonomik anlamdan gelişmeler olacakö şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından iki üniversitesi arasındaki işbirliği protokolü Graz Üniversitesi Hukuk fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günther Löschnigg ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü tarafından imzalandı.

İmza töreninin ardından Graz Üniversitesi Orkestrası katılımcılara konser verdi.