info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ağır Koku Çorlu yu da Saracak mı?

Geçtiğimiz gün Tekirdağ Akport Limanına Alma Washi gemisiyle gelen 21.997 adet angus cinsi büyükbaş hayvanlar Tekirdağ Taşıyıcılar Kooperatifi kamyonlarıyla Çorlu Ulaş ta ki çiftliğe sevk edilmeye başlandı.

Çiftliğe sevk edilen angusların 21 günlük karantina süresinden sonra gümrükçe kati ithalatı yapıldıktan sonra satışına başlanacak. Angus Hayvancılık Gıda Sanayi Tic. Ltd. Şti. tarafından Uruguay'dan ithal edilen hayvanların 4 aylık besleme sürelerinden sonra besicilik yapacak olan firmalara veya şahıslara uygun şartlarda satılacağı şirket yetkilileri tarafından açıklandı. Bu canlı hayvan ithalinin et ithaline göre birçok avantajları bulunduğunu açıklayan ithalatçı firma yetkilileri üretici için yeni bir pazar açılacağı, kurulacak olan çiftlikler içerisinde istihdam yaratılacağını söylediler. Et ithalatında islami şartlara göre kesilip kesilmediği bilinmediği için canlı hayvanında bu şekilde görerek kesilebileceğini söylediler.

Ağır Koku Çorlu'yu da Saracak mı?

Tekirdağ Akport limanına getirilen 21.997 adet angus cinsi büyükbaş hayvanın yol açtığı kötü ve ağır koku yüzünden Tekirdağ Merkez'de oturan insanlar 2 gün boyunca  sorunlar yaşadılar. Evler, iş yerleri havalandırılamazken sokaktaki insanlarda yürümekte zorluk çektiler.

Çorlu Ulaş'a götürülmeye başlanan anguslar Çorlululara da bu sorunları yaşatacak mı?