info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Belediyeden Tekira ya gürültü cezası

Tekira Alışveriş Merkezi nin arka kısmında bulunan ve binanın havalandırmasını sağlayan fanların gürültü ve toz çıkarmasından rahatsız olan çevredeki vatandaşların şikayetlerini dikkate alındı

Tekira Alışveriş Merkezi nin arka kısmında bulunan ve binanın havalandırmasını sağlayan fanların gürültü ve toz çıkarmasından rahatsız olan çevredeki vatandaşların şikayetlerini dikkate alan Tekirdağ Belediyesi nin yaptığı denetimlerin ardından Tekira Yönetimi ne 5 bin 176 lira ceza kestiği ortaya çıktı. Corio Türkiye İletişim Direktörü Zeynep Yeğinbaş, Corio firmasının Tekira yı Nisan ayında Eroğlu Holding ve Özdoyuran Grubu ortaklığından satın aldığını hatırlatarak, "Bahsi geçen denetimlerin bizden önce gerçekleştirilmiş. Tekira yı devralmamızın ardından konuyla ilgili gerekli çalışmayı yaparak vatandaşlarımızın sıkıntılarını giderdik" dedi.

Aydoğdu Mahallesi nin Köprübaşı Mevkisi nde kurulu bulunan Tekira Alışveriş Merkezi nin hizmete girmesi, binanın arka kısmında evleri bulunan vatandaşlar için problemleri de beraberinde getirmişti. Eroğlu Holding ve Özdoyuran Grubu ortaklığında hizmete giren alışveriş merkezinin fan gürültüsü ve havalandırma borularından çıkan tozlardan şikayetçi olan vatandaşlar Tekirdağ Belediye Başkanlığı na başvurarak mağduriyetlerini dile getirmişlerdi.

Tekirdağ Belediyesi konuyla ilgili yaptığı araştırmada, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinin, 22/b maddesinde geçen ?Endüstriyel tesisler, işletmeler ve işyerleri için çevresel gürültü kriterleri başlığında gürültü seviyesinin azami 5 dBA sınırını geçtiğini tespit etmiş ve konuyla ilgili gerekli çalışmanın yapılması için Tekira yönetimine konu iletilmişti. Aradan geçen süre içinde Eroğlu Holding ve Özdoyuran Grubu ortaklığı gerekli çalışmayı gerçekleştirmeyince, Tekirdağ Belediyesi de Tekira Alışveriş Merkezi ne 5 bin 176 TL lik gürültü cezası kesti.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Yiğiter, Tekira nın arka kısmındaki fan ve havalandırma sistemlerinden kaynaklanan problemler nedeniyle vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak ölçüm yaptıklarını ve yasal prosedüre uymayan bir takım aksaklıklar tespit ettiklerini belirterek, "Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği uyarınca belediyemizin teknik elemanları tarafından Şubat ayında alışveriş merkezinde bir denetim gerçekleştirildi. Gürültü ölçümü yapan arkadaşlarımızın elde ettiği veriler, binaya komşu vatandaşların ?yüksek gürültü şikayetlerini haklı çıkardı ve oradaki gürültünün yönetmelik hükmüne uymadığı tespit edildi. Belediye olarak Tekira yönetimine 1 aylık süre verilerek konuya çözüm bulunması istendi. Geçen sürede bir çalışma yapılmayınca 24 Nisan 2009 tarihinde Tekirdağ Belediyesi Encümen kararı ile Tekira alışveriş merkezine 5 bin 176 TL lik ceza kesildi." dedi.
Konuyla ilgili olarak gerçekleşen süreci doğrulayan Corio Türkiye İletişim Direktörü Zeynep Yeğinbaş ise Tekira nın Corio tarafından Nisan ayının ortalarında Eroğlu Holding ve Özdoyuran Grubu ortaklığından satın alındığını açıklayarak, "Bahsi geçen denetimler bizden önce gerçekleştirilmiş. Zaten gürültü kontrolü Şubat ayında yapılmış ceza da gecikmeli olarak Nisan ayında verilmiş. Tekira yı Nisan ayında devralmamızın ardından konuyu öğrendik ve gerekli çalışmayı yaparak sorun yaşayan vatandaşların sıkıntılarını giderdik. AVM yönetimini Nisan ayından itibaren devraldığımız için tüm teknik incelemelerimizi, düzenlemelerimizi ve yenileme çalışmalarımızı hızla ve tamamlamayı sürdürüyoruz."
Corio Türkiye İletişim Direktörü Yeğinbaş, Tekira da fan ve havalandırma sisteminden kaynaklanan gürültü sorununun teknik ekiplerinin müdahalesiyle sonlandırıldığını açıklayarak konuyla ilgili yapılan çalışmaları şöyle aktardı: "Fanların ses seviyesinin aşağıya çekilmesi için fanların dış mekana atış panjurları değiştirilerek akustik menfezler takıldı. Menfezler susturucu görevi yaparak ses seviyesini düşürdü. Ayrıca fanların bulunduğu odada ses izolasyonu yapıldı. Buna ek olarak fanların maksimum çalışma devirleri den hafta için P, hafta sonları da seviyesine çekildi. Böylece denetimlerde yasal sınırların üzerinde ölçülen gürültü hedeflenen ses sınırının bile altına çekilmiştir." diye konuştu. Yeğinbaş, sisteme bir de ?timer eklenerek sabah ve akşam çalışma saatlerinin kontrol altına alındığını vurgulayarak fan ve havalandırma cihazlarının gece 21.30 dan sonra kapatıldığını belirtti.