info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu Festivalinde yıldızlar geçidi

Serdar Ortaç ve Demet Akalın Hayrabolu Ayçiçeği Festivali nde konser verecek.

Tekirdağ ın, Hayrabolu ilçesinde bu yıl 14-16 Ağustos tarihlerinde yapılacak festivalde sahneye çıkacak sanatçılar belirlendi. 3 gün sürecek etkinlikler kapsamında yoğun ve dinamik bir program hazırladıklarını belirtildi. Halkın unutamayacağı güzellikte bir festival programı için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladıklarını söyleyen yetkililer, program ile ilgili detaylı bilgileri gelecek hafta açıklayacaklarını ifade ettiler.
Festival kapsamında şehir stadında yapılacak gece konserlerinde, Pop Star Birol, TRT ve Devlet Sanatçısı Ayşe Engin ile gala konserinde Serdar Ortaç ve Demet Akalının sahne alacağı belirtildi.
HAYRABOLU BELEDİYESİ TOPLU SÜNNET VE NİKÂH TÖRENİ YAPACAK
Hayrabolu Belediye Başkanlığınca, 19 ncu Ayçiçeği Festivali etkinlikleri kapsamında toplu sünnet ve nikâh töreni yapılacağı bildirildi. Geçmiş yıllarda yapılan toplu sünnet ve nikah kıyma töreninin, bu yıl da festival etkinlikleri kapsamında gerçekleştirileceği açıklandı. Belediye Festival Komitesi nin aldığı karar doğrultusunda, ilçede nikâhsız olarak yaşayan vatandaşlara yönelik toplu nikâh töreninin yapılacağını ve müracaat edenlerin resmi nikahlarının kıyılacağını belirtildi. Yoksul vatandaşların çocuklarının da belediye tarafından sünnet ettirileceğini ifade eden yetkililer, toplu sünnet töreni için 58 müracaat yapıldığı belirlendi. Resmi nikâh yaptırmak isteyen çiftler, 30 Temmuz ve 1 Ağustos tarihleri arasında Belediye Evlendirme Memurluğu na müracaat edebilecek.
TÜRK KIZILAYI, HAYRABOLU DAN KAN TOPLAYACAK
Türk Kızılayı Edirne Kan Bağışı Merkezi, Hayrabolu da kan bağışı kampanyası düzenleyecek. Kanın, hayati önem taşıyan bir sıvı olduğunu söyleyen yetkili,"Belediye ve Edirne Kan Bağışı Merkezi ile birlikte yapacağımız kampanyada, ilçemizdeki vatandaşlarımızdan kan toplayacağız" dedi. kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların 3-4 Ağustos tarihlerinde Belediye meclisi salonunda oluşturulacak kan toplama biriminde kan verebileceklerini söyledi. Donör Kazanım Uzmanı Şennur Evci de, Ramazan ayının yaklaşması ve yaz ayının içinde bulunulması nedeniyle, kan bağışının önemine vurgu yaptı. Donör Kazanım Uzmanı Evci, 18-65 yaş arası sağlıklı her bireyin kan bağışı yapmasının bir insanlık görevi olduğunu ifade ederek, "Birbirimize ihtiyacımız var sloganıyla", ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi, tüm iyi insanlarımızı gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılayı na kan vermeye çağırıyoruz" şeklinde konuştu.