info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İnsan Taciri Çetesi Operasyonunda 10 Tutuklama

Tekirdağ İl Jandarma KOM şubesinin 20 kişilik insan taciri çetesine yönelik yapılan Kara Kömür isimli operasyonda Marmara Ereğlisi adliyesine çıkartılan 10 kişi tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konuldu.

Tekirdağ İl Jandarma KOM şubesinin 20 kişilik insan taciri çetesine yönelik yapılan ‘Kara Kömür’ isimli operasyonda Marmara Ereğlisi adliyesine çıkartılan 10 kişi tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konuldu.
Marmara Ereğlisi adli kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tekirdağ İl Jandarma KOM şubesi son zamanların en önemli çete operasyonuna imza attı. Aylardır insan tacirlerini mercek altına alan jandarma timleri, 3 aylık teknik ve fiziki takibin ardından operasyonun düğmesine bastı.
Marmara Ereğlisi’nde Aralık 2011 yılında yakalanan kaçak göçmenlerin beyanlarını dikkate alan jandarma ekipleri, işin içinde organize bir yapının olduğunu belirledi. Çetenin Çorlu bağlantısını deşifre eden KOM şubesi, Marmara Ereğlisi C. Başsavcılığından aldığı dinleme ve izleme izni ile işe koyuldu. 20 kişi çeteyi 3 ay boyunca dinleyen jandarma, İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’de eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Jandarma ekipleri toplamda 16 kişiyi farklı zamanlarda adliyeye çıkarttı. Bunlardan 10 kişi tutuklandı, 3 kişi ise serbest kaldı. 3 kişi ise operasyondan önce farklı suçlardan tutuklanarak cezaevine kondu. Çetenin lideri ve 2 elamanı ise kayıplara karıştı.
Çetenin bir diğer üyesi olan İ.B’nin ise 2 ay önce Yunan polisi ile Meriç nehrinde girdiği çatışma sonucunda öldürüldü.