info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Özel Oyuncaklar

Bu Oyuncaklar Sadece Yüzde 1 e Hitap Ediyor

Megatrend MKIII ses duvarı – 80.000 dolar
Ses duvarı tabiri çoğu zaman büyük hoparlörleri anlatmak için rastgele kullanılıyor. Ancak Megatrend MKIII hoparlör, 2 metreden fazla yüksekliği ve yaklaşık 1 metrelik eniyle gerçek bir duvar. Bir de bu duvarlardan iki tane olduğunu düşün. 24 adet woofer’dan oluşan bu dev hoparlörlerin yanı sıra sistemde dört adet de küçük parça var.

Harry Winston Opus 12 saat – 260.000 dolar
Birçok kişi akıllı telefonlar uğruna kol saatlerini rafa kaldırdı. Ancak zenginler bileklerini sanat eserleriyle süslemeyi sürdürüyor. Süper zenginleri soyut duygularla dolduran Rothko tablolarının aksine bu sanat eserlerinin bir fonksiyonu da var. Harry Winston Opus 12’de akrep ve yelkovanın yerini, mavi hançerlere benzeyen çubuklar almış. Uzun çubuklar beş dakikalık aralıkları gösterirken, kısa çubuklar saatleri gösteriyor. Kadrandaki gri çubuklar saatin kaç olduğunu göstermek için maviye dönüşüyor. Saat başında iç kısımdaki daire bütün kolları bir anda döndürüyor. Saat, 18 ayar beyaz altın ve ışığı yansıtmayan safir kristallerinden yapılmış. Kayışı ise elle dikilmiş siyah timsah derisinden.


Ecosse Titanyum Serisi RR Motosiklet - 300.000 dolar
Bu motosiklet 555 bin dolarlık Dodge Tomahawk’ların yanında ucuz kalabilir. Ama Tomahawk’ların dört tekerleriyle motosiklete pek benzemediklerini unutmamak lazım… Ecosse ise bugüne kadar sahip olduğunuz tüm otomobilleri kıskandıracak bir motosiklet. Karbon fiber tekerlekleri üzerindeki titanyum gövde, banka hesaplarınızı boşaltmaya yeter.

MWE Emperor 200 bilgisayar masası – 45.000 dolar
Bütün gün bilgisayar başında oturuyorsanız, bel ya da boyun ağrılarından mustarip olmanız çok doğal. Ancak özel üretim Emperor 200’e oturduğunuz anda bu ağrılarınız bir anda kaybolacak. Ya da verdiğiniz 45 bin doları düşünürken ağrınızı hissetmeyeceksiniz. Her biri özel olarak elle üretilen bu bilgisayar masalarında üç monitör, bir dokunmatik kontrol paneli, bir hava filtre sistemi, bir ışık terapisi birimi bir de elektrikli deri koltuk bulunuyor. Dahası, isteyenler masalarına iPhone platformu gibi parçalar da ekletebiliyor. Siparişi verdikten sonra masalar altı ay içinde hazırlanıyor.

Kohler Numi Tuvalet – 6.400 dolar
Bu klozetlere “tuvalet” demek bir Bugatti Veyron’a “araba” demeye benziyor. Eğer “taht” diye tanımlanmayı hak eden bir klozet varsa o da Kohler Numi’dir. Birçok özellikle donatılmış bu klozetler resmen bir sanat eseri. Dolayısıyla temel fonksiyonlarının atık toplanması olması haksızlık gibi geliyor. İkinci el otomobil fiyatına satılan bu klozetin, yanına yaklaşıldığında kapağının açılması en basit özelliği... Klozette ayrıca dokunmatik bir ekran ve oturanları otomatik olarak temizleyen ve kurutan bir sistem bulunuyor. Ayarlanabilir koltuğundaki ısıtıcı donanımın yanı sıra soğuk sabahlar için alttan da sıcak hava üfleniyor.

Stax SR-009 kulaklık – 5.250 dolar
Japon şirketin Stax’ın ürettiği SR-009 model bu kulaklıklar piyasadaki benzerleri arasında tartışmasız en iyisi. 5 ile 42 bin Hertz frekans aralığıyla bu açık elektrostatik kulaklıklar zengin müzik severlerin gözdesi. Aslına bakılırsa şirketin SR-009’a verdiği isim “kulaklık” değil “kulak hoparlörü”. Bu arada 5.250 doları verip de işiniz bitti sanmayın. Bu kulaklıkları çalıştırmak için bir de 2.000 dolarlık yükselticiye ihtiyacınız var.

S-Works + McLaren Venge Bisiklet – 18.000 dolar
Yeni bir yol bisikleti satın almak pahalı bir iş. Zira iyi bir bisiklet yaklaşık 2.500 dolar civarında. Dolayısıyla bisikletçiler günde 18 saat bisiklete binerek paralarının karşılığını alıyor. Ancak yolları ağlatmak istiyorsanız o zaman gözünüzü motorsporlarına çevirmeniz lazım. Özel üretim S-Works + McLaren Venge hafif, karbon-fiber roketiyle otomobille ve bisikleti tek bir taşıtta bir araya getiriyor. McLaren Teknoloji Merkezi’nin desteğiyle üretilen bu bisikletler cüzdanınızı da hafiflettiği için her zamankinden daha hızlı gideceksiniz.

Vertu Constellation cep telefonu – 13.800 dolar
Birçok insanın aklına pahalı cep telefonu deyince üzeri taşlarla bezenmiş ya da altın kaplama iPhone’lar geliyor. Ancak bu iPhone’ların işletim sistemi gibi özellikleri sıradan telefonların aynısı. Ancak Vertu, lüks akıllı telefonları bambaşka bir boyuta taşıdı. Telefonda Symbian işletim sistemi ve Swype klavye olsa da, etrafındaki kırmızı altından kaplamanın yanı sıra Constellation, fabrika ayarlarında gelen bir uygulamayla 24 saat konsiyerj hizmeti de sunuyor. Böylece pahalı kulüplere girebiliyor, seyahat rezervasyonu yaptırabiliyor, pahalı şaraplar satın alabiliyor hatta bir güvenlik uzmanına istediğiniz saatte ulaşabiliyorsunuz. Elbette isterseniz dostlarınıza mesaj da atabilirsiniz.

Victorinox 1 TB ordu çakısı - 3.000 dolar
Bulut bilişim teknolojileri dosya paylaşımını çok kolaylaştırdı ancak büyük dosyalar sistemleri hala zorluyor. Özellikle 1 GB ve üzeri dosyalarda, flaş belleklerle dosya taşımak çok daha kolay. Ancak dosyanın boyutu 1 TB’ye çıkınca “flaş çakı”dan başka seçeneğiniz yok. Victorinox 1 TB İsviçre Ordu Çakısı sadece Dallas’ın tüm sezonlarının dijital halini taşımaya yaramıyor, aynı zamanda bir spor bıçağı, makas ve törpü olarak de iş görüyor. Victorinox’un USB 2.0 belleği, çakıdan ayrılabiliyor. Böylece çalışırken bilgisayarınızdan çıkan bir bıçakla insanlara zarar vermekten kaçınabiliyorsunuz. Çakı önümüzdeki yıl piyasada olacak.