info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

15 Kişi Milyonlarca İşçiyi Yaktı

Kendilerine ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU diyen 15 kişi, milyonlarca insan hakkında oturup karar verme hakkıyla zevkini çıkara çıkara, beklete beklete, alıştıra alıştıra, asgari ücreti açıkladı.

Milyonlarca insanın kaderini bu 15 kişi tayin etti. Benim akıl havsalam bu iş anlamadı gitti. 

Bir de hiç utanmadan, yüzleri kızarmadan ortak kararla çoook büyük bir iş başarmış gibi, ortak kararla bu ücreti belirlediklerini söylüyorlar. Çooook büyük marifet yaptılar. Hadi işveren temsilcilerini anladık. Hadi diyelim hükümet temsilcilerini de anladık, onlar da kapitalizme boyun eğdiler. Peki, işçi temsilcileri hiç mi utanmadı? Bu 15 kişi geceleri nasıl huzurla uyuyabiliyorlar. Sadece bu asgari ücret açıklanma esnasında kalabalık bir ortamda herkesin televizyona odaklandığı esnada o hanımefendinin uzattıkça uzatan, yaptıkları büyük marifetin keyfini çıkaran görüntüsünü izleyen orada bulunan işçilerin küfür ve beddualarını duysa, acaba ne tepki verirdi? 

DAĞ FARE DOĞURDU Ben naçizane birkaç soru soracağım; 
1-Bu insanları hadi devlet kendi 5 kişilik ekibini seçiyor, hadi işveren de kendisi 5 kişiyi seçiyor, peki işçi temsilcileri olarak bu işçileri sırtından bıçaklayan 5 kişiyi kim seçti? Ben seçmedim. Beni ne hakla temsil ediyor? Bu ortak karara imza atarken bana mı sordu? Bugün hangi işçiye sorsa,en az 2.500 lira net para ister. 
2-Hükümet temsilcilerine de bir soru sormak istiyorum; 

Asgari ücreti belirlediniz;
A-(AGİ) dediğiniz asgari geçim indirimini bunun arasında yok ettiniz. 
Mağduriyetimizi kim giderecek. 
B-Bununla da kalmadınız,7. Aydan sonra asgari ücretten vergi kesmek ne demek? Hangi internet portalını açsam, Eylül 2017 de resmi gazetede yayımlandığı üzere, “asgari ücretten vergi kesilemez.
Asgari ücretin altına ödeme düşürülemez. İşveren ödemek zorundadır” demesine rağmen, işvereni temsil eden müdür, “senin asgari ücretini ben kesmiyorum. Ak Parti’ye oy veriyorsunuz, onlar kesiyor” diyebiliyor. 

ÜSTELİK VERGİ İNDİRİMİNE TABİ OLAN ENGELLİDEN DAHİ KESİYOR, KİMSE MÜDAHALE ETMİYOR. MÜFETTİŞLER BUNU GÖRMÜYOR MU? 
Bunun hesabını kim soracak, kim denetleyecek? Müdür mü yalan söylüyor, resmi gazete mi yalan söylüyor? 

C-Bir çocuk parası uygulaması var. İşveren bunu vergiden düşüyor, işçiye vermiyor. Bunu kim denetliyor veya denetlemiyor? 

GELELİM O ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONUNDAKİ 15 KİŞİYE;

1-Bu kişiler ayda kaç lira maaş alıyorlar? 
2-Bu kişilerin kaç tane yatı, katı, arabası var? 
3-Bu kişiler çocuk okutuyorlardır. Çocuklarına ayda kaç para harçlık veriyorlar? (eminim bizim asgari ücretin iki katı harçlık veriyorlardır. 

BEN BİRİ İSTANBUL’DA BİRİ TEKİRDAĞ’DA 2 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OKUTAN TEK ELLE ÇALIŞAN BİR BABAYIM VE DEVLET HER ZAMAN HADİ OĞLUMU GEÇ, KIZ ÇOCUKLARINA OKUMAK İÇİN TEŞVİK VE DESTEKTEN BAHSEDERKEN, BURS BİLE VERMİYOR. İKİ ÇOCUĞUN SADECE YURT GİDERİ 1.650 LİRA TUTUYOR) 

Bu şahsiyetler asgari ücreti belirlerken, bize soruyorlar mı? Bir de ev kirası, elektrik, su, telefon, doğalgaz, gıda, giyim v.s hesaplarsak, bu önemli 15 şahsiyet neye göre 1.603 lira için karar veriyorlar. Bu 1.603 liranın 3 lirası soğuk su alıp içelim diye mi? Ayıp Ayıp. İşçiyle dalga geçmeyin. Daha yazacak çok şey var ama ben kendime yakıştıramıyorum. Tek şey söyleyeceğim; ALLAHINI SEVEN, BU 15 KİŞİNİN TEK TEK MAL VARLIĞINI AÇIKLASIN. EĞER BU BİZE LAYIK GÖRDÜKLERİ PARAYLA GEÇİNEBİLİRLERSE, BEN MAAŞIMI ONLARA BAĞIŞLAYACAĞIM. 

MUHALEFET DESEN, ONLAR İL VE İLÇE TEŞKİLATLARINDA SEÇİM VE KOLTUK KAVGASI YAPIYOR, BİR KANALA ÇIKIP HÜKÜMETE HAKARET EDEREK PRİM YAPMAYA, YAZDIKLARI KİTAPLARI PAZARLAMAYA ÇALIŞIYOR.İŞÇİ UMURLARINDA DEĞİL. KİMSE İŞÇİYİ HAFİFE ALMASIN. NASIL Kİ ÖZAL, ÇİLLER BU HATAYA DÜŞTÜ, HEMEN YENİ BİR PARTİDE KURTULUŞ ARADI. 

ŞİMDİ DE BU ASGARİ ÜCRETTEN SONRA KONUŞTUĞUM HER ÜÇ İŞÇİDEN BİRİ, (İYİ) PARTİYE OY VERECEĞİNİ SÖYLÜYOR. BAŞKA PARTİLİ OLMASI, SEVMESİ, SEVMEMESİ, İDEOLOJİ FALAN HİKÂYE, İNSANLAR UMUT ARIYOR. BİR BABAYİĞİT ÇIKSIN, “ASGARİ ÜCRET NET 2500 LİRA OLACAK.HİÇ BİR KESİNTİ DE OLMAYACAK” DESİN,HALKIN KARŞISINDA TAAHHÜT İMZALASIN,İNANIYORUM Kİ,MİLYONLARCA İŞÇİ PARTİ GÖZETMEKSİZİN OY VERİR.

O ZAMAN KAPİTALİZM Mİ EMEKÇİ Mİ DAHA GÜÇLÜ MEYDANA ÇIKAR. VAR MI ÖYLE BABAYİĞİT??? 

MİLYONLARCA İŞÇİYİ AÇLIK SINIRI ALTINDA ÜCRETE MAHKUM EDEN O 15 KİŞİYİ ALLAH2A HAVALE EDİYORUM. SON SÖZ;MECLİSTE MİLLETVEKİLİ MAAŞI OYLANIRKEN,OY BİRLİĞİ İLE EL KALDIRIP ONAYLAYAN İKTİDAR VE MUHALEFET MİLLETVEKİLLERİ, NEREDESİNİZ? 

SİZLERİ DE ALLAH`A HAVALE EDİYORUM.SİZİN BİR AYDA ALDIĞINIZ MAAŞI BİZ BİR YILDA ALAMIYORUZ.

HİÇ Mİ VİCDANINIZ SIZLAMIYOR?
GECELERİ NASIL UYUYABİLİYORSUNUZ?
SEÇMENİN YÜZÜNE HANGİ YÜZLE BAKACAKSINIZ?