info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...
Murat Ürtekin, Bıçak Sırtı
murat@ellidokuz.com

Ak Parti Genelde Lider Yerlerde Neden Yok (3)

Tekirdağ ın Gelmiş Geçmiş En Başarısız Milli Eğitim Müdürü

Tekirdağ Tekirdağ olalı bu kadar okulları önemsemeyen bu kadar sorunları dikkate almayan buna rağmen bu kadar inatla Tekirdağ’da kalmak isteyen bir milli eğitim müdürü olmadı.
-köy okulları kapatıldı öğrenciler Muratlı’ya gelmek zorunda kaldı yepyeni okullar çürümeye terk edildi milli serveti çöpe attı. Farklı bir amaçla kullanıma açıp devlete gelir sağlama yoluna gitmedi. En azından orta köylerde öğrenciler toplanıp eğitim alabilirdi. Ama bu da yapılmadı.
-Öğretmen ve müdür tayinlerini gerçekleştirmeyi dahi beceremediği için okullar müdür ve öğretmensiz eğitim-öğretim yılına başladı.(örneğin Muratlı Talatpaşa ilköğretim okulu. Muhtar röportajda alenen il milli eğitim müdürünü bu konuda eleştirdi)
-Muratlı eski öğretmenevini Muratlılı öğretmenler maaşlarıyla yaptı milli eğitime devretti burayı zarar ediyor gerekçesiyle kapattı ama Muratlı eski Kaymakamı Halk eğitim merkezi okul aile birliği bünyesinde halkın hizmetine açtırdığında kendisinden yazılı izin almadığı için kapattı. Oysa Kaymakam Validen sonra ikinci yetkili mülki amirdir.
-Ayrıca bu konuda milletvekilleri ve eski vali yardımcısı şimdiki vekil Mustafa Yel’i de dinlemedi. Buna her iki Ak Partili vekil de şahittir.
-okul aile birliği başkanları okulların durumunun kötü halini anlatan röportaj yaptı İl milli eğitim müdür okula gelip gereğini yapmak yerine ilçe milli eğitim müdüründen ve okul müdüründen savunma istedi.
-Bakan yasak dediği halde bizzat şahsıma “okul öncesi bağış ve aidatı desteklediğini söyledi.
-İle bağlı merkez ve ilçe okullarını gezip okulların sorunlarına eğilmedi.
-Okulların ihtiyaçlarına gereken desteği vermeyerek bu okulları belediyelere muhtaç etti ve belediye de karşılığında bedelsi okul bahçelerini kullandı.(Belediyeye ait mevsimlik yüzme havuzu okul bahçesinin kilit taşlarının atıldığı bir depo gibi kullanılması gibi)
-Vali veya Bakanla birlikte gitmek zorunda kalmadığı zaman okulların etkinliğine katılmayıp yardımcılarını gönderdi. Çoğu okul dört yıldır burada olmasına rağmen İl milli eğitim müdürünü tanımıyor. Ben bile ilk geldiğinde gördüm şimdi yüzünü unuttum.
Daha çok şey var da şu an aklıma gelmiyor. Yeni Valimizin sevdiğim bir huyu var kimseye haber vermeden kurumlara ani baskın yapıyor. Kendilerine önerim Milli eğitim müdürünü yanına alıp telefon etme yasağı koyarak uyarmasına fırsat vermeden Muratlı’nın hazine değerindeki köy okullarının perişan halini görsün. Eski Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu zamanında temizlenip engellilerin kullanımına sunulan Eski öğretmenevini gezsin. Görünen o ki yeni kaymakamımız Muratlı’ya bir katkı sağlamadan gidecek gibidir.
Sayın Mustafa Yel Milli eğitim Müdürlüğü konusuyla ilgileneceği sözünü vermişti. Umarım Tekirdağ gerçekten okulları gezerek sorunlarıyla ilgilenen bir müdüre kavuşur.
HANİ AK PARTİ YERELDE OY ALAMIYOR YA eski öğretmenevi nedeniyle eğitimci oylarını okullara bakım ve mali destek yapmayarak velilerin oylarını kaybetmesine neden olanları araştırsınlar.